0

Ono što odlučite nositi tijekom spavanja u potpunosti je na vama i vašoj razini udobnosti - neki ljudi više vole nositi pidžame, dok drugi vole nositi velike stare majice bez ičega dolje.

Možda ste čule da spavanje bez donjeg rublja dopušta koži vaše vagine disanje ili ste možda čule upravo suprotno: Da je spavanje s donjim rubljem bolje za vaše zdravlje. Dakle, u čemu je stvar? Dr. Navyom Mysor je jednom zauvijek riješila ovu nedoumicu za vas i Seventeen Magazine.

via GIPHY


Prema riječima dr. Mysorea, obje opcije su u redu. Nosite li donje rublje tijekom spavanje ili ne, vaša je odluka. Međutim, ako odlučite nositi donje rublje u krevet, postoji određena vrsta donjeg rublja koju biste trebale nositi. Dr. Mysore preporučuje opušteno pamučno donje rublje, jer je prozračno i omogućuje koži disanje. 'Nošenje donjeg rublja koje je pamučno i opušteno je jednako tome da uopće ne nosite donje rublje tijekom spavanja', kaže ona.


via GIPHY


Tijekom dana je skroz okej odlučiti se za čipkaste, tijesne tangice, ali Dr. Mysore predlaže balansiranje tako da onda preko noći ne nosite donje rublje ili nosite labave pamučne gaćice. To će pomoći da se spriječe vaginalni problemi, kao što su gljivična infekcija, iritacija vagine i bakterijska vaginoza. Bez obzira na to postoji li pokrivenost ili slaba pokrivenost tamo dolje, želite da postoji cirkulacija zraka. 'Što je manje strujanja zraka, to više bakterija se razmnožava na tom području', kaže dr. Mysore. 'Ako nosite čvršće, ne-pamučno donje rublje, sigurno ćete stvoriti bolje okruženje za bilo koju vrstu gljivične infekcije', dodaje.

via GIPHY


Osim toga, odluka o tome hoćete li nositi donje rublje tijekom spavanja ovisi o količini vaginalnog iscjetka koji proizvodi vaša vagina. Ako proizvodite normalnu količinu iscjetka, možda ćete se osjećati nelagodno bez donjeg rublja, ali ako proizvodite vrlo malo iscjetka možda vam uopće neće smetati činjenica što nemate gaćice.

via GIPHY


Iako to 100 postotno ovisi o vašim osobnim preferencijama, svakako bi bilo najbolje da se držite preporučene prakse kad se radi o donjem rublju. Općenito, dr. Mysore preporučuje da promijenite donje rublje barem jednom dnevno. Dosljedno nošenje čistog donjeg rublja spriječit će nakupljanje bakterija koje bi potencijalno mogle izazvati infekcije u budućnosti.
Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./
Izvor

Pogledajte još:

Otkrij sve što trebaš znati o brijanju 'tamo dolje' prije nego što dođe do katastrofe

Tange, čipkaste ili bokserice - što gaćice koje najradije nosiš govore o tebi?

Tips & Tricks: Kako spriječiti ocrtavanje donjeg rublja ispod odjeće?

gaćicedonje rubljespavanjesanzdravljevaginainfekcijesprječavanje bolestizdravljetijelosavjeti

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.018
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!