0

Hormoni vam toliko rade da se često pitate zašto vam se na iznenadnim mjestima odjednom pojavljuju prištići i grudi vam izgledaju 'ukočeno'.

Nema potrebe za panikom. Svaki problem ima svoje rješenje, a tako i ovi. Koliko god možda bili čudni ti problemi ili su oni za vas jednostavno novost, samo imajte na umu da niste jedini i da je sve kroz što prolazite sasvim normalno.

via GIPHY


1. 'Hm, moje grudi su različitih veličina!'

Dobrodošle u klub u kojem je bila, ili još uvijek je, svaka žena na planeti i nije to velika stvar. Kao i ostatak vašeg tijela, vaše grudi još uvijek rastu i normalno je da se razvijaju u nejednakim intervalima. Također, činjenica je da većina ljudi to neće primijetiti. Ako se zbog toga osjećate vrlo nelagodno, javite se svom doktoru kako biste bile sigurne da je sve u redu, a nakon toga možete bez problema nabaviti grudnjak iz kojeg možete izvaditi jastučiće i onda ga izvadite samo s jedne strane kako biste izbalansirale situaciju.

via GIPHY


2. 'Dlake na mojim rukama su luđački guste.'
Ovo je važno i zapamtite kad vam kažemo: Nemojte ih obrijati! Ozbiljno. Dlake rastu u svim mogućim tonovima, teksturama i debljinama kod svih djevojaka, tako da malo veći broj dlačica na rukama nije nešto oko čega bi trebalo paničariti. Neke djevojke ih čupaju voskom ili izbjeljuju, ali to ne može biti dobro za vas. Zanemarite dlake i kladimo se da ćete to s vremenom primjećivati sve manje i manje.

via GIPHY


3. 'Uh, moja menga je toliko nepredvidljiva.'
Ako imate obilnu menstruaciju ili je ipak oskudna, a možda vam mjesečnica ne dolazi svakih 28 dana – sve se to smatra neregularnim. Ispada da većina djevojaka ima neredovitu menstruaciju tijekom prve godine, ali ako ne dobijete menstruaciju u roku od 90 dana od posljednjeg ciklusa ili je ona kaotično nepravilna, javite se svom doktoru. Uvijek budite iskrene prema svom doktoru o vašem ciklusu jer će samo tako znati postoji li problem.

via GIPHY


4. 'Zašto odjednom imam strije?'

One blijede, ali uzdignute sive, srebrnasto ljubičaste ili ružičaste linije na tijelu, na mjestima poput trbuha, grudi, bedara, stražnjice i / ili nadlaktica, nastaju samo zbog promjena u težini, što se događa stalno tijekom tinejdžerskih godina. Strije ne štete vašem zdravlju i često izblijede s vremenom. Kao i većina stvari, vjerojatno ćete ih same primijećivati više nego bilo tko drugi. Neke djevojke koriste losion s vitaminom E jer on može pomoći da brže nestanu.

via GIPHY


5. 'Odjednom posvuda imam prištiće. Ozbiljno, POSVUDA!'
Ah, prištići na leđima i podjednako iritantni prištići na guzi. Nažalost, kombinacija znoja i ulja na površini kože začepljuje pore, a taj se miks može dogoditi i na vašim prsima, leđima i stražnjici, kao i na licu. Pokušajte nositi laganu, prozračnu odjeću ili odjeću od posebnih materijala poput one koja je napravljena za vježbanje. Također, uvijek se tuširajte nakon treninga. Ulaganje novca u gel za tuširanje sa salicilnom kiselinom također može pomoći u smanjenju broja prištića na tijelu. I, da, super je uobičajeno.

Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Dok si pod tušem često umiješ i lice? Ispada da to nikako ne bi trebala raditi istovremeno, a evo i zašto

FYI postoje različiti oblici beauty blendera! I svaki od njih je za nanošenje drugog proizvoda

Grudi i tijelo će ti biti zahvalni - pet razloga zašto bi trebala što manje nositi grudnjak

tijeločudnomenstruacijaprištićistrijegrudidlakesavjeti

36.458
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!