0

Naravno da proteklih nekoliko dana nisi pazila što jedeš. I to je okej – blagdani služe tome da se obitelj skupi oko stola i druži se uz finu hranu.

 A i nepristojno je odbiti kolače kad si u gostima. Ali već nakon nekoliko dana takvog stila života osjećaju se posljedice.
Ako se i ti trenutno osjećaš napuhnuto i debelo, ne brigaj. Imamo nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći da se osjećaš bolje.

1. Nemoj NE JESTI – iako ti je dosta hrane i kolača i francuske i svega, nemoj se izgladnjivati. Možda ćeš izdržati do popodne, ali onda ćeš biti toliko gladna da ćeš pojesti sve iz frižidera. Jesi pomalo i hranjivo.
2. Voda + limun – ujutro čim se probudiš natoči si čašu vode u koju ćeš iscijediti limun. Možeš umiješati i žličicu meda. Limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam, a pored toga i smanjuje apetit.3. Zeleni čaj je spas – tijekom dana dok radiš 'detoks tijela' slobodno se možeš natakati sa zelenim čajem. Naravno, ne treba pretjerivati pa se preporučuje između tri i deset šalica dnevno. Ova vrsta čaja pomaže u sagorijevanju masti i ubrzava metabolizam. Skuhaj ujutro i pij cijeli dan.

4. Puno tekućine je MUST – osim zelenog čaja super je unositi što više tekućine u tijelo. Preporučeno je popiti 2 litre tekućine, obična voda je super!

5. Juhice – u tekućinu spadaju i juhice. Zamoli mamu ili se sama baci na kuhanje (hvala Bogu na Googleu). Povrtna, krem ili čak iz vrećice, juhice su idealne za čišćenje organizma.6. Voće i povrće – ovih dana na meniju je uglavnom bila purica, a sad se baci na povrće i voće. Za ručak i večeru jedi malo više salatica, a za međuobroke voće. Odmah ćeš se osjećati bolje.

7. Oznoji se – znaš da ništa ne može proći bez vježbanja. Ne mislimo da odmah odeš u teretanu i preforsiraš se. Lagana šetnja kroz kvart u trajanju od pola sata do sat vremena će ti pomoći.

Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

VIDEO Šest kratkih treninga koje možeš vježbati tijekom božićnih praznika

Plan prehrane – kad bi trebala jesti doručak, ručak, a kad večeru?

Zdrava prehrana – evo kako bi trebali izgledati tvoji obroci ako želiš paziti što jedeš

hranaprehranadetoksikacija

36.485
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!