2

Sve su ovo dobro poznate posljedice koje ostavlja pušenje, ali kada su napisane ovako na jednom mjestu, izgledaju posebno strašno. To je jedna navika koja ti nikako ne treba u životu i od koje je najbolje odviknuti se što je prije moguće.

Svi znaju da je pušenje loše na hrpu načina, od zdravlja do tvog novčanika, ali svejedno se na sve to odmahne rukom i zapali nova cigareta. Uvijek mislimo da se te grozne stvari neće dogoditi baš nama. Osim zdravstvenih problema, koji su svakako najopasniji, pušenje ostavlja posljedice i na tvoj izgled. Ove će ti se stvari sasvim sigurno dogoditi ako nastaviš pušiti, možda ne sada, ili za godinu dana, ali redovite pušače sve ovo čeka u budućnosti. Niti jedna od ovih posljedica nije primamljiva i sigurno ni ti ne želiš da ti se dogode, a evo kojih su to 7 najčešće, one koje sigurno čekaju pušače.

1.Koža će ti izgledati lošije i problematičnije
Zbog dima od cigareta koji sadrži ugljikov dioksid, a koji kada pušiš uvijek pronađe put do tvog lica, tvoja će koža na licu s vremenom izgubiti sjaj i svjež izgled. Osim toga, nikotin, koji također sadrže cigarete, utječe na protok krvi, smanjuje ga, zbog čega će ti koža izgledati i biti suha i nećeš imati lijepu boju u licu. Možeš zaboraviti na sjajnu kožu koja izgleda zdravo, već se pripremi na diskoloracije, žućkastu kožu, a čak mogu cigarete i pospješiti pojavu prištića kod nekih.2.Ranija pojava borica
Još jedan problem koji će ti se javiti s kožom je prebrzo starenje kože. Pojava borica oko očiju i oko usta puno prije nego što bi inače. Osim ako ne planiraš ići na botoks, ovo je 'glamurozan' izgled koji te čeka. Istraživanja su potvrdila da pušenje ubrzava starenje kože i da u prosjeku pušači uvijek izgledaju barem 1.5 godina starije od nepušača. Naravno, to ovisi i o tome koliko pušiš pa oni koji puše puno više, još više naštetiti svom izgledu.

3.Žuti zubi
Osmijeh je jedno od najjačih oružja koje imaš! Tko može odoljeti lijepom osmijehu? Osim što tako možeš osvojiti dečke, i drugima koje upoznaš ćeš izgledati simpatičnije ako se smiješ. Kada znaš da ti zubi izgledaju loše, pokušavat ćeš ih skrivati, a to znači manje smijanja. Nitko ne može reći da ružni i žuti zubi izgledaju privlačno i kao nešto što bilo tko želi. Bi li radije poljubila dečka koji ima lijepe zube ili nekoga na kome vidiš dok pričate da su mu zubi u kritičnom stanju? Nikotin u cigaretama će ti požutjeti zube, to je sigurna posljedica pušenja.4.Tanka kosa bez sjaja
Toliko se trudimo različitim sredstvima pomoći kosi da brže raste, da izgleda gusto i sjajno. Sav ćeš trud koji ulažeš poništiti redovitim pušenjem. Jer kao da ovo sve do sada nije bilo dosta, pušenje utječe i na izgled i strukturu tvoje kose. Dim oštećuje folikule kose zbog čega će ti kosa više ispadati, biti tanja, ali i izgubiti sjaj. Još uvijek ti pušenje zvuči privlačno?

5.Žuti nokti (i prsti)
Osim što će nikotin pomoći tvojim zubima da požute, isto će napraviti i s tvojim prstima i noktima. Jednak utjecaj ima na oba ova dijela tijela. Nokte možeš sakriti umjetnim ili geliranim noktima, ali kod prstiju nema pomoći.

6.Ti, tvoja kosa, odjeća – sve smrdi i niti jedan parfem ne pomaže
Zar nije dobar osjećaj kada ti netko kaže da baš fino mirišeš? Ovo može biti toliko privlačno!  Ako je oko tebe non stop oblak dima, možeš zaboraviti da ćeš baš dobivati ovaj kompliment. Dim cigareta se uvuče u sve, od tvoje kose do odjeće i koliko ga se god trudila riješiti, ako svako malo zapališ, on će biti tu. Osim toga, cigarete ti neće pomoći ni sa zadahom.7.Podočnjaci
Zadnja posljedica pušenja koju ćemo spomenuti je još nešto vezano za tvoje lice – podočnjaci. Koliko god spavali, pušači imaju veće šanse da uvijek izgledaju nenaspavano i da imaju veće probleme s izraženim podočnjacima. Zbog toga što ti je preko noći tijelo ostalo bez doze nikotina na koju je naviklo tijekom dana, može stvarati pušačima probleme sa spavanjem poput buđenja po noći ili nemirnog sna. Povezano s tim, ujutro će tu biti podočnjaci. Ovo se neće događati svima i baš svaku noć, ali bit će tu, ne brini.

Pogledajte još:

Pušenje – ovo su razlozi zašto je ttly BLJAK! Pušiš li i ti? ANKETA

Očekivali smo sličnu maminu reakciju, ali ovo je top! Prankao mamu da puši cigarete

OMG Video koji pokazuje što vam se može dogoditi nakon samo jedne kutije cigareta

cigaretepušenjeposljediceljepotaizgled

36.188
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!