2

U stanju smo se dopkati s onim slatkim dečkom iz B razreda cijeli dan – ujutro 'dobro jutro', pa malo o školi, pa malo o njegovoj tekmi, malo o tvojim hobijima, a onda te on zamoli da mu sendaš svoju golišavu fotkicu.

S fotkama takve vrste je zeznuto jer su intimne. Baš kao što će svaki dečko drugačije reagirati kad mu pošalješ običnu poruku, tako postoje i različite reakcije na golišave fotke. Ako se odlučiš poslati mu takvu poruku, moraš biti svjesna svi rizika.
Naš savjet je: nemoj. Zašto? Jer ako mu nešto želiš pokazati možeš uživo.

Frajere dijelimo prema tome kako reagiraju na golišave fotke, postoje četiri tipa:


1. TIP: Zadrži fotku za sebe VS. Pokaže fotku frendovima

Primanje fotke škakljivog sadržaja može biti jako cool i dečkima se odmah digne ego. Postoje dečki koji će ti vratiti istom mjerom ili će ti davati komplimente i to će ostati samo između vas dvoje. No, postoje tipovi koji će se odmah htjeti pohvaliti dečkima.2. TIP: Poštuje tvoju privatnost/Ucjenjuje te


Možda je razlog velika svađa, možda prevara, možda prekid, ali česte su situacije u kojima cure/dečki nakon toga koriste golišave fotke kao ucjenu. Postoje dečki koji će nakon prekida obrisati sve fotke/poruke, a postoje i oni koji će ostaviti škakljivi sadržaj za 'svaki slučaj'.3. TIP: Ima mjere opreza/ Neoprezan je

Vrlo jednostavno. Postoje dečki koji će fotku koju mu pošalješ pogledati i obrisati ili ju spremiti na komp i maknuti s mobitela. Postoje tipovi koji će tu fotku ostaviti na mobu po kojem mu stalno prčkaju frendovi koji mogu bez beda baciti oko na njegovu galeriju/poruke.
4. TIP: Obrisat će fotke ako za zamoliš/Zezat će te

Najbolji dečko je onaj koji obriše fotke koje si mu poslala ako ga zamoliš. Najgori je onaj tip koji će te zezati sve dok ne izgubiš živce. Zezancija je okej dok je u granicama. Imaš svako pravo tražiti ga da obriše.Što ako imaš problema s dečkom i fotkama?

Ne želi obrisati/ucjenjuje te/zeza te/pokazao je dečkima – ne želimo ga hejtati, ali ovakvo ponašanje je nezrelo i može loše utjecati na tebe.

Prvi korak je ozbiljno porazgovarati s njime - Sjedni i objasni mu zašto mora obrisati fotku.

Ako to ne uspije – obrati se profesoru/školskom psihologu/starcima/bratu/sestri
. Naravno da ti je bed, ali vjeruj nam, nisi jedina kojoj se to događa. Samo ekipa ne priča o tome. Moraš se zauzeti o tome, možda će te ljuto gledati, ali bolje da tu lekciju nauči sad nego da bude budala do kraja života.

Uvijek možeš nazvati i Hrabri telefon - oni će te saslušati i dati ti savjet.

Obrati se policiji – ako sve pređe neku granicu normale obrati se policiji. Oni ovakve stvari slušaju svaki dan i njima to neće biti bed. To je prekršaj i mora biti sankcioniran. Bez brige, on neće u zatvor niti išta takvo, ali će netko s autoritetom porazgovarati s njim. Mora naučiti da se to ne radi i razmišljaj ovako:

Svojom akcijom pomoći ćeš nekoj curi koja će možda u budućnosti napraviti tvoju grešku. Liku neće pasti na pamet da ponovi ovako nešto.

Foto: Shutterstock/Pinterest

I.I.

Pročitajte još:

Želimo da prestanu – nerealna očekivanja koja dečki imaju od cura

Najgora situacija - što napraviti kad te starci ne puste na spoj?

Ne budi jedna od tih cura - 5 stvari koje 'smiješ oprostiti' svom dečkudečkofotkegole fotkegolišave fotke

36.226
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!