0

Obožavatelji pića poput Coca-Cole Zero, morate znati da je odavno razbijen mit da živite zdraviji život jer ste odabrali verziju Coca-Cole bez šećera. Ispada da vas dvije limenke, ili više, takvih dijetalnih napitaka dnevno može učiniti osjetljivijima na bolest i stvarno je loše za vas.

Dr. Yasmin Mossavar-Rahmani, glavna autorica istraživanja koje je provedeno na medicinskom fakultetu Albert Einstein u Bronxu, u New Yorku, rekla je: 'Mnogi dobronamjerni ljudi, osobito oni koji su pretili ili imaju višak kilograma, piju niskokalorična zaslađena pića kako bi smanjili unos kalorija u svojoj prehrani. Međutim, naša istraživanja i druge studije pokazale su da umjetno zaslađena pića nisu toliko bezopasna, a često konzumiranje tih pića povezano je s većim rizikom od moždanog udara i bolesti srca'.

via GIPHY


Tracy Parker, koja je viša dijetetičarka u British Heart Foundation-u, vjeruje da je potrebno više istraživanja kako bi se u potpunosti razumjelo to što se otkrilo istraživanjem, dodala je: 'Svi smo dobro upoznati s činjenicom da slatka pića nisu samo loša za naše zube, nego nas taj višak kalorija može natjerati da se udebljamo i na taj način povećavaju naš rizik od srčanog ili moždanog udara. Iako ovo istraživanje s pravom upućuje na to da nam dijetalni napitci ne donose ništa dobro, to je zasad samo opažanje. To znači da još ne znamo zašto bi ta pića mogla biti povezana s povećanim rizikom od bolesti srca i cirkulacije. Da biste definitivno razumjeli vezu između prehrambenih napitaka i rizika od bolesti, potrebno je više istraživanja. No, to ne znači da sve to nije povezano. Zato se klonite tih pića i zamijenite ih vodom. Vaše će vam tijelo zahvaliti na tome'.


via GIPHY


Nemojte previše paničiti sljedeći put kad ćete biti neko gazirano piće - samo ih nemojte popiti previše!

Foto: Giphy/ Freepik

M.S.K./  Joyscribe.com

Pogledajte još:
[OPREZ] Sigurnost na internetu je iznimno važna! Otkrij kako se zaštititi

Opreza nikad dosta! 5 spolnih bolesti koje možeš imati, a da to ni ne znaš

OPREZ! Vjerovala ili ne – drugi zarađuju na tvojoj menstruaciji

dijetalna pićadijetalnopićebez šećerasok bez šećeraloše za zdravljesavjetzanimljivost

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.991
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!