0

Svima nam se dogodilo da smo često jednostavno bili toliko umorni da nismo imali snage ni volje maknuti make-up s lica, između ostaloga i maskaru. No, to je sve samo ne dobro, a pogledaj i zašto!

Ostavljanje maskare na trepavicama preko noći možda ti se čini kao nešto što i nije toliko opasno, ali to nije točno. Ako ostane na tvojim trepavicama, maskara ti može ozbiljno naštetiti.

via GIPHY


Između ostalog, osušena maskara može uzrokovati padanje tvojih trepavica, a grudice koje se često nakupljaju u samom kuttu oka mogu ozbiljno oštetiti rožnicu oka, i sve se to događa dok ti mirno spavaš! No, to nije sve...

Signe Dean za ScienceAlert piše koliko je ostavljanje maskare na trepavicama preko noći potpuno loša odluka, u što se nažalost uvjerila i 50-godišnja Theresa Lynch iz Sydneya. Nakon što se obratila svom oftalmologu zbog neugodnog osjećaja nadraženosti u oku, nije ni mogla očekivati ono što je doznala.

Zbog toga što čak 25 godina nije dovoljno temeljito skidala maskaru s očiju, došlo je do velikog nadraženja oka što je dovelo do kronične upale. Na fotki se jasno mogu vidjeti zasušeni komadići maskare koju Theresa nije čistila na pravilni način. Osim što je došlo do jakog nadraživanja, ostaci maskare oštetili su joj i rožnicu oka.


Kako prenosi ScienceAlert, lječnicima je trebalo više od sat vremena da iz Theresinog oka uklone sve ostatke maskare, a kao podsjetnik na to uvijek će ijoj ostati trajni ožiljci na kapcima i rožnici.

Mislimo da ćeš sada prije spavanja dvaput razmisliti hoćeš li otići spavati ili ipak prije toga skinuti svoj make up...

Foto: Shutterstock/Twitter/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Najčešće greške koje cure rade kad se šminkaju – izbjegni ih i učini svoj make up savršenim!

5 proizvoda za nude make up - ono kad želiš da ljudi misle kako nemaš šminku, a imaš

Dečkima je očito dosta našminkanih cura – stigla aplikacija koja totalno razotkriva fejkerice

maskaramake upzdravlje

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!