0

Smanjenje masnih naslaga na području trbuha ne samo da poboljšava nečiji izgled, nego poboljšava i zdravstveno stanje osobe. Velika količina masnih naslaga u području trbuha može dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka i bolesti srca.


via GIPHY


Nažalost, ponekad se nije lako riješiti baš tih naslaga. Ako ste uložili sve napore u to da postignete željeni rezultat, ali još uvijek trbuh nije nestao, onda bi mogli postojati skriveni razlozi za koje uopće ne znate. Ovo je popis mogućih razloga koji vas sprečavaju u tome da uspijete u gubljenju viška masnih naslaga s trbuha:

1. Ne znate koji tip masnih naslaga na području trbuha imate...

Ako vam je teško izgubiti masne naslage s trbuha, jedan od razloga bi mogao biti taj da ste izabrali pogrešan način mršavljenja za vaš trbuh. Postoji 5 vrsta pretilosti povezanih s područjem trbuha koje su uzrokovane različitim razlozima, a svaka od njih zahtijeva određenu vrstu prehrane i tjelovježbe. Stoga je važno odrediti gdje se u području trbuha talože vaše masne naslage i prema tome planirati gubitak težine.

via GIPHY


2. Opsjednuti ste težinom i onime što kaže vaga...
Trebali biste prekinuti naviku stalnog vaganja i pokušati se oduprijeti porivu da stanete na vagu svaki put kada ju vidite. Opsjednutost težinom može usporiti proces gubitka težine. Svaki put kad se pojavi broj na vagi koji se razlikuje od očekivanog rezultata, sami sebe osuđujete. To vas demotivira, vrši pritisak na vas, uzrokuje negativne misli i kvari vaše raspoloženje. I sve to vas može dovesti do odustajanja i prejedanja zbog stresa. Zato je bolje da se važete samo jednom tjedno i to samo da imate tu informaciju, a ne da bi sami sebe osuđivali.

via GIPHY


3. Pogrešno se hranite...
Vašim tijelima su potrebni brojni elementi, vitamini, ugljikohidrati, pa čak i masti. Ako isključite neke od tih korisnih sastojaka, onda vaša dijeta može uzrokovati više štete nego koristi. Ako jedete samo povrće i voće, isto kao i brza hrana i velika količina šećera i soli, otežat će gubitak kilograma. Stoga je važno pratiti svoju prehranu i voditi računa o tome da sadrži magnezij, vitamine, zdrave masti i druge elemente.


via GIPHY


4. Vježbate često, ali uvijek isto...
Treniranje je sjajan način za smanjenje masnoća. Ali važno je da ne zaboravite da bi vaši treninzi trebali biti raznoliki. Svaka vrsta vježbe utječe na tijelo na određeni način. Stoga ne biste trebali davati prednost samo kardio vježbama ili istezanju nego dodajte vježbe visokog intenziteta, plivanje, pa čak i borilačke vještine. Nemojte misliti da je trening moguć samo u teretani s opremom za vježbanje. Možete vježbati kod kuće i na ulici, samo se nemojte preopteretiti.

via GIPHY


5. Stresirate se...
Stres je loš za cijelo tijelo, a posebno za vašu težinu. To utječe na vašu prehranu i na vaše emocionalno i fizičko stanje tijekom vježbanja te na kvalitetu izvođenja vježbi. Osim toga, visoka razina hormona stresa (kortizola) potiče stvaranje masti. Iskoristite svaku priliku da smanjite količinu stresa u svom životu - pokušajte se više opustiti, nađite si hobi ili se družite s prijateljima. Kada se osjećate opušteno, imate više motivacije za postizanje uspjeha u smanjivanju masnih naslaga u području trbuha.


6. Imate visoku razinu androgena...
Posljednji, ali jedan od najozbiljnijih razloga je sindrom policističnih jajnika. On sa sobom donosi visoku razinu muških hormona u ženskom tijelu. Utječe na mnoge funkcije organizma kao što su poremećaji menstruacije i rizik od dijabetesa. Osim toga, utječe na povećanje tjelesne težine. Da biste saznali svoju razinu androgena, možete konzultirati liječnika i otići na analizu.

Borbi s masnim naslagama kao da nikad nema kraja!

Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Promijenite svoje prehrambene navike! Mršavite zdravo uz ovih 10 jednostavnih trikova

Odlučeno je – ove godine defo želiš smršavjeti! Uz ovih 5 pjesama ćeš lakše postići rezultate

10 vježbi uz koje ćeš reći 'pa-pa' masnim naslagama na trbuhu – bez trčanja!

masne naslagemasnoćemršavljenjetrbuhšest razlogasavjetitijelozdravlje

36.502
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!