0

Prije nego odustaneš, pogledaj radiš li možda neke od najčešćih grešaka pri vježbanju. Moždamo ti pomoći da ih skužiš, prestaneš ih stalno ponavljati i napokon počneš primjećivati prave rezultate.

Pogledaj koje su to najčešće greške pri vježbanju, a zbog kojih najvjerojatnije na postižeš dobre rezultate.

1. Imaš prevelika očekivanja
U dobru formu ne dolazi se preko noći zato je prva i najveća greška previše očekivati u kratkom vremenskom razdoblju. Vježbanje bi moralo biti redovito i ipak trajati neko vrijeme, prvih tjedan dana sigurno nećeš odmah vidjeti posebne rezultate. Prvi pravi rezultati u prosjeku se pojavljuju nakon osam tjedana vježbanja.

via GIPHY

2. I dalje se nezdravo hraniš
Počeo/la si vježbati, ali i dalje imaš nezdrave navike poput konzumiranja junk fooda ili gaziranih pića? Moraš znati da tako nećeš daleko dogurati, pogotovo ako namjeravaš imati fit liniju. Zdrav način života ne podrazumijeva samo vježbanje i redovitu tjelesnu aktivnost, za njega je potrebno uvesti i zdravu prehranu.


3. Treniraš bez poštenog zagrijavanja
Zagrijavanje je važan dio svakog vježbanja i bez njega teško da ćeš vidjeti uspješne rezultate. Osim toga, vježbanje bez prethodnog zagrijavanja može uzrokovati ozbiljne ozljede koje ti definitivno ne trebaju, a i usput će ti jako otežati daljnje vježbanje.

via GIPHY

4. Izbjegavaš vježbe s utezima
Mnogi početnici u vježbanju, a pogotovo cure, bez razloga izbjegavaju vježbe s utezima. Cure misle da će zbog vježba s utezima dobiti prevelike mišiće ili možda neće izgledati ženstveno, ali su upravo te vježbe jedne od najučinkovitijih. Važno je samo prethodno se dobro zagrijati i ne pretjerati s težinom utega da ne bi došlo do ozljeda.


5. Stalno radiš iste vježbe
Ako si i ti jedan/a od onih koji stalno rade određene vježbe, možda je sad vrijeme da prestaneš s tim. Naime, vježbe istog intenziteta i tempa definitivno ti neće donijeti nikakav napredak, a to je nešto što je jako važno pri vježbanju.

Foto: Shutterstock/Giphy/Unsplash

D.Š.

Pročitaj još:

Šest tipova debljanja – otkrij što dio na kojem ti se najviše lovi salo govori o tvojem zdravlju

Recept za fit formu – 10 načina kako ubrzati metabolizam i dobiti liniju iz snova

Znanost potvrdila – uz dvije jednostavne vježbe koje radite na tjelesnom možete biti zauvijek fit

vježbanjesavjetizdravlje

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!