0

Često smo bombardirani raznim trendovima koji se tiču doslovno svega – skin care rutine, self care, svakodnevnih aktivnosti i situacija. Upravo zbog toga bismo isprobali sve što god možemo jer izgledaju privlačno. Neki od njih su zaista korisni i poučni, ali ima onih koji mogu izazvati kontra efekt i imati više posljedica nego što bi zapravo trebali.

Prije isprobavanja bilo kakvih tretmana, kućnih hackova ili bilo čega drugog , trebali bi provjeriti koliko su zapravo ti tretmani štetni i kome su namijenjeni.
Možda najopasniji od svih su home made hacks koji se stalno pojavljuju na TikToku i Instagramu, a mogu izazvati velike posljedice. Stvari koje se naizgled čine bezazlenima ostavljaju trag, tako da bismo se trebali raspitati prije nego što učinimo nešto, a da nam može izazvati kontra efekt.

1.Tretmani s vakuumom
Vakuumski tretmani se koriste na licu protiv bora te na nogama protiv celulita i opuštenosti kože. Bez obzira na rezultate koje daju, nisu dobri za vašu kožu zbog izazivanja osipa i neželjenih bradavica na tim područjima. Osim toga, mogu izazvati takozvane 'paukove vene' zbog krhkosti krvnih žila, a to ne izgleda lijepo.
2.Proizvodi s alkoholom
Proizvodi za skin care koji sadrže alkohol su jedno veliko ne! Takve proizvode najčešće koriste oni koji imaju masnu kožu pa da se riješe tog sjaja na licu. Istina je da će im ti proizvodi pomoći jer alkohol isušuje kožu, ali samo privremeno. Dugoročno nosi puno veće posljedice upravo zbog tog isušivanja, a to jako ošteti vanjski sloj kože.

3.Nanošenje parfema na kosu
Nanošenje parfema na kosu nije toliko štetno ako se ne radi često. No, ako imate naviku na dnevnoj bazi špricati parfem po kosi – možete oštetiti vašu kosu. Oštećuju se vrhovi kose, puno brže nego inače, a ako ga nanosite bliže tjemenu – možete izazvati suhoću tjemena i prhut koju je teško riješiti.
4.Korištenje kinezioloških traka u druge svrhe
Kineziološke trake su namijenjene za smanjenje boli i grčeva u našem tijelu, a preporuča ih osobno doktor opće prakse. Zato se one ne koriste ni u koje druge svrhe, ako to doktor nije prethodno prepisao i preporučio. Danas se te trake često koriste za mršavljenje pa se stavljaju na područje trbuha, ali to nije točno i djelotvorno.

5.Lash lift kod kuće
Lash lift je postupak podizanja prirodnih trepavica da izgledaju duže, a radi se u kozmetičkim salonima. No, trenutno vlada neki trend gdje djevojke snimaju postupak lash lifta koji rade od kuće. Taj trend je izuzetno opasan jer se lash lift ne može raditi kod kuće zbog niza mogućih posljedica kao što je npr. infekcija oka. Najsitnija pogreška tijekom izvođenja lash lifta može dovesti i do oštećena kapka ili trepavica, a radi se o iznimno tankoj koži na tom području.

Pogledajte još:

Krivac zašto se ne možeš riješiti prištića mogu biti i proizvodi za prištiće – i to zbog ovih 5 razloga

Stavila si dezić, ali on kao da ne radi ništa i imaš ubrzo mrlje i smrad od znoja? Evo kako to spriječiti

Iako je dobro piti vodu tijekom dana, moguće je pretjerati: Ovo su znakovi kako to prepoznati

njega kožeopasnoposljedice

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.019
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!