0

S ovim ljetnim temperaturama, čini nam se da je ljeto već ovdje, no na našu sreću, još uvijek nije! Još imamo skoro 2 mjeseca do pravog ljeta, kada nas očekuje skidanje u kratke hlačice, minijaturne haljine i dvodijelne kupaće. Dok to vrijeme ne dođe, svaki dan se tjeramo na razne dijete i počinjemo vježbati, sve u nadi da ćemo biti spremne do ljeta!

Sada te napokon krenulo i uspijevaš sve imati pod kontrolom, ne jedeš previše slatkog, ugljikohidrate si smanjila na minimum, a i masnoće si skoro izbacila. Ipak, ne možeš si pomoći: stalno razmišljaš o tome kako se želiš udaviti u pizzi i napolitankama? Sve bi dala za jedan cheat day, no tvoj režim ishrane ti to ne dopušta?

via GIPHY


Mi smo uz tebe i podržavamo zdravu prehranu, no vrijeme je da se počastiš! Jesi li znala da se čak i Khloe Kardashian, kraljica fitnessa i zdrave prehrane, često počasti s jednim cheat dayom?
Upravo zato što si cijelo vrijeme na zdravoj hrani, mogla bi uskoro poludjeti ako ne pojedeš nešto nezdravo. A kada poludiš, onda će to biti cheat day takvih razmjera da ćeš odmah vratiti sve kile koje si izgubila dosadašnjim trudom!

via GIPHY


Radije si odredi jedan dan tjedno kada ćeš si dozvoliti nezdravu hranu! Probaj i na taj dan ne pretjerivati s kalorijama (tj. previše odstupati od uobičajenog unosa), jer će ti jednostavno biti slabo i nećeš moći u potpunosti uživati u svemu što si priželjkivala cijeli tjedan!

Možda misliš da ćeš sa svakim cheat dayom vratiti barem dio onoga što si izgubila, no naše tijelo na sreću ne funkcionira baš tako. Ako se i taj dan budeš bavila tjelesnom aktivnošću kao i inače (možda možeš probati i malo pojačano), sve bi trebalo biti ok.

via GIPHY


I dalje pij puno vode, i pazi da ostale dane se zaista pridržavaš dijete i da se svaki dan ne pretvori u cheat day i sve će biti i više nego u redu!

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Učenici na dijetama: Svaki četvrti sedmaš za sebe misli da mora na dijetu

Nova dijeta: dva dana u tjednu ne jedi i ne šminkaj se

Proteinska dijeta žari i pali Hollywoodom

dijetaprehranamršavljenjecheat day

36.478
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!