0

Na tjelesnu težinu, znamo, utječu svakodnevne prehrambene navike (plan prehrane ili izostanak istoga) i fizičke aktivnosti kojima se bavimo. Znaš li da utječe i naše emocionalno stanje?

Znanstvena studija provedena na Harvardu pratila je 84 žene koje su željele smršavjeti i polovici je rečeno će njihov plan mršavljenja rezultirati uspjehom, odnosno ostvarivanjem cilja, a drugoj polovici nije rečeno ništa o njihovoj trenutnoj aktivnosti i potrošnji kalorija.

Prva polovica tako je, nakon mjesec dana, bila uspješna u gubljenju kilograma – više od 60% ispitanica izgubilo je na masi i smanjilo omjer bokova i struka. Druga polovica zabilježila je znatno lošije rezultate – a radile su sve isto kao i prva grupa, samo su imale drukčiji pristup. Nijedna od dvije skupine nije znatno izmijenila jelovnik ni fizičke navike, piše Zdrava krava.

Ovo istraživanje samo je potvrdilo moć naših misli i uma – jer um oblikuje naš jelovnik i, ako smo zadovoljni samim sobom, pazimo na sebe.

via GIPHY


Pozitivan stav druga je polovica uspjeha – ako u nešto stvarno vjerujemo, to će se i dogoditi. Jednako je bitno da izbaciš iz glave sliku idealnog tijela i prestaneš se ugledati na zgodne cure na Instagramu jer većina tako ni ne izgleda u stvarnosti.Kada to uspiješ, promijeni navike koje su uzrok nakupljenih kilograma – kreni na dijetu i na intenzivno vježbanje. Ali zapamti (kako bi izbjegla jo-jo efekt): hrana nije najbolji prijatelj da te tješi, ni sredstvo za smirenje – ona je sredstvo za preživljavanje.

via GIPHY


Foto: Pinterest/Giphy/Instagram

M.Z.


Pročitajte još:

Preludi i besplatni načini kako smršavjeti bez teretane ili dijete

Nema više izgovora - evo kako možeš jednostavno vježbati kod kuće i biti fit!

Dokaz fejkanja na Instagramu – cure nisu savršene i nemaju ravan trbuh, super guzu ili velike grudi

dijetazdrava prehranamršavljenjekilogramidebelomršavovježbanjepozitivan stav

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.837
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!