1

'Oni dani u mjesecu' ili dani kada imamo menstruaciju definitivno su najgori – tada smo čangrizave, bezvoljne, teško nam je ustati iz kreveta, ni ne pomišljamo da bismo nešto vježbale i često smo previše emocionalne.

Nutricionistica Alisa Vitti preporučuje nam da tijekom menstruacije malo promijenimo plan prehrane i vježbanja kako bismo lakše preživjeli tih nekoliko dana. Ona svoja rješenja nudi u knjizi 'WomanCode' i u aplikaciji MyFlo, a mi vam ih ukratko prenosimo.Alisa sugerira da tijekom menstruacije trebamo jesti više zdravih masnoća (poput onih koje sadrži avokado, losos, pa čak i domaći čvarci) i korjenastog povrća (npr. mrkva, koraba, peršin, cikla, hren). Ta hrana trebala bi smanjiti našu žudnju za slatkim i poboljšati opće fizičko stanje.Naravno, preporučuje i da tijekom 'tih dana' više odmaramo i ne bavimo se teškim tjelesnim aktivnostima. Ipak, tvrdi da lagana šetnja, vježbanje joge ili istezanje na pilates lopti mogu samo koristiti našem tijelu.Došla je i do zaključka kada smo tijekom menstrualnog ciklusa najenergičnije i najdruštvenije – odmah po završetku faze krvarenja. Oko sredine ciklusa i perioda ovulacije navodno imamo najviše kreativne energije, a nakon nje slijedi loša faza (ponekad opasna po našu okolinu) – PMS. Tada smo introvertirane i preosjetljive, ali još u fizički dobrom periodu.

via GIPHY


I tako ukrug, svaki mjesec. Molimo naše muške čitatelje da se također informiraju i ubuduće imaju razumijevanja za nas u svim ovim fazama. To bi nam isto pomoglo!

Foto: Screenshot/Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte više:

Dosta brige i panike - instaliraj aplikaciju za praćenje menstrualnog ciklusa

Menga je postala jača ili ima čudnu boju? Što ove promjene govore o tvome zdravlju

Dob u kojoj si dobila prvu mengu puno govori o tvome zdravlju

PMSmenstruacijamenstrualni ciklusmjesecmjesečnicapravilaplan prehranevježbanje

Komentari

24.08.2017.jesam li ti lijepa?
-Momak:Ne .
Djevojka:a želiš li biti sa mnom zauvijek?
-Momak:Ne .
Djevojka:Da li bi plakao ako odem daleko?
... ... -Momak:Ne .cula je dovoljno i bila je povrijeđena,Suze su išle niz njeno lice.->Momak je uhvati za ruku i
reče <-:
-Ti nisi lijepa,ti si PRELIJEPA! -Ne želim bii s'tobom zauv...ijek,ja HOĆU i TREBA mi da budem s tobom zauvijek.-
Kada... bi otisla ja ne bi plakao.. Ja bi UMRO !!!Momak:Molim te,ostani sa mnom..
-Djevojka: Hocu ...
Vecheras u ponoc tvoja prava ljubav ce shvatiti da te voli .Neshto dobro ce ti se desiti izmedu 1-4h sutra,a to moze biti bilo gdje.Spremite se za najveci shok .Ako ovo ne postavite na 5 drugih stranica ,imat ćete problema narednih 10 g

14.03.2016.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.972
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!