1

Postoje razni mitovi u koje nekada ne vjerujemo kada nam ih netko kaže. Posebno se ovdje radi o beauty mitovima jer smo svi drugačiji pa ponekad mislimo kako određeni beauty mitovi ovise od osobe do osobe. No, postoje neki od njih koji su sve, samo ne lažni mitovi – zaista funkcioniraju!

Beauty i skin care rutina postala je užasno popularna unazad nekoliko godina i skoro pa nema osobe koja nema svoju beauty i skin care rutinu. U skladu s time, postoje brojni mitovi za koje se neki kunu da djeluju, ali možda ne djeluju kod svih. Bez obzira na to, zaista postoje beauty mitovi koji su izrazito funkcionalni i istiniti, a mi donosimo neke od njih koje bi i vi trebali isprobati da se uvjerite u njihovu učinkovitost!

1.Kosa otpada ako često nosimo punđu ili rep

Često znamo kosu jako zavezati i stegnuti s gumicom samo kako bi svaka vlas ostala na svom mjestu, bilo to u obliku punđe ili repa. No, istina je da jako zatezanje kose gumicom može izazvati oštećenje vlasišta zbog čega kosa jače otpada i moguće je da će slabije rasti upravo zbog jakog zatezanja.

2.Masna hrana i slatkiši izazivaju akne
Ovaj mit je, nažalost, zaista istinit. Masna hrana i grickalice te slatkiši su prepuni šećera koji izazivaju akne, crvenilo i prištiće. To ne znači da više nikada ne bi smjeli jesti ovakvu vrstu hrane, ali ako imamo problema s ovim kožnim reakcijama, potrebno ih je jesti u umjerenim količinama kako ne bi izazvale kožnu reakciju.

via GIPHY3.Čestim trljanjem očiju radimo bore

Sigurno si barem jednom čula kako ne smiješ trljati oči jer ćeš dobiti bore – to je istina, ali nemoj se bojati, bore se neće pojaviti odmah nakon što ti jednom trljaš oči. Međutim, ako ih trljaš uzastopno i to ti je postala navika, čak i iz dosade ih trljaš, bore će ti se pojaviti puno prije nego što bi se zapravo trebale pojaviti.

4.Regenerator može poslužiti umjesto šampona
Regenerator prvenstveno služi kako bi oštećenoj kosi vratio mekoću i sjaj, a on se gotovo uvijek kombinira s običnim šamponom za pranje kose. No, postoji mit kako i regenerator može poslužiti da bi očistio kosu i taj mit je točan jer on sadrži sve potrebne sastoje za čistu kosu. Međutim, nije preporučljivo često koristiti samo regenerator za čistu kosu jer on ima svoju drugu glavnu primjenu.

via GIPHY5.Pivo hrani kosu
Još jedan mit koji je točan je taj da obično pivo hrani kosu. Pivo sadrži sastojke koji rezultiraju jačanjem vlasi kose jer je prepuno vitamina i proteina za njezin sjaj, a alkohol je taj koji ju pročišćava. Zato, veliki lajk za pivo i njegovo korištenje u jačanju kose!

6.Parfemi se moraju držati na hladnoj temperaturi

Parfemi se zaista moraju držati na hladnoj temperaturi, a preporučljivo je da se drže čak i u hladnjaku! Osim što bi bilo zaista poželjno da se drži u hladnjaku ili negdje drugdje na hladnijim temperaturama, potreban mu je prostor gdje je tamno i mračno što također doprinosi pri njegovoj kvaliteti. To je dobro da ne ishlape brzo, a ako ne ishlape neće ni izgubiti miris kojeg imaju.

via GIPHY7.Labelo ili balzam izaziva ovisnost

Koliko god zvuči glupo, moguće je da steknete ovisnost o labelu, odnosno balzamu za usne. Razlog tome je taj da više ne možete izdržati da vam usnice nisu prekrivene masnim slojem koji ih cijelo vrijeme zacjeljuje, ali će se i one same naviknuti na taj sloj balzama i bez njega neće moći funkcionirati.

Pogledajte još:

Mitovi u koje nas želi uvjeriti beauty industrija – ovih 7 stvari uopće nisu istina!

Mali beauty trikovi koje svaka cura treba znati – kako staviti savršeno tuš ili imati mirisnu kosu

Zašto ti ne treba 100 proizvoda u skin care rutini? Imamo 5 jako dobrih razloga

beautybeauty mitovizdravljeljepotakoža

36.489
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!