0

Vjeruj nam da nisi jedina koju muči sto pitanja u vezi seksa i koja nakon svakog odnosa napravi malu dramu. Većina žena je takvih i to je sasvim normalno. Jedno od čestih pitanja jest upravo ovo iz naslova – je li normalno krvarenje nakon spolnog odnosa?

Ako si kliknula jer si paničar, odmah da te smirimo – normalno je. A sad ćemo objasniti u kojim situacijama može doći do krvarenja i kako se nositi s tim situacijama.

Krvarenje nakon PRVOG seksa – najnormalnija je pojava krvarenje nakon prvog seksa kod većine cura. Neke pak cure ne krvare uopće.  Krv je obično rezultat kidanja tkiva rodnice zbog nedostatka vlažnosti i, hm, neiskusnog vođenja ljubavi, a ne probijanja himena. Dakle, ne krvari 'himen' nego rodnica. Nakon prvog seksa otuširaj se i stavi mali uložak za slučaj da bude koja kapljica. Prije prvog seksa možeš staviti ručnik na krevet, ali to NIJE VELIKA količina krvi.

Krvarenje nakon seksa – najčešći razlog zašto dođe do krvarenja kod većine cura jest ozljeda rodnice (vagine). Znat ćeš da ti se ta ozljeda dogodila ako nakon seksa krvariš ili osjećaš bol u vagini. Do ovog tipa ozljeda dolazi ako tijekom snošaja vagina nije bila dovoljno vlažna ili ako te dečko prije dirao prstima pa te slučajno ogrebao noktom.Koža je na tom dijelu jako osjetljiva i stvarno lako dolazi do ozljeda
. Možeš se čak i sama ogrebati dok stavljaš tampon.

Savjet -  ako osjećaš da nisi dovoljno vlažna (često ti se seksa u glavi, ali tijelu se 'ne da') pomognite si slinom ili lubrikantom.

Većina vaginalnih rana je vrlo mala i zacijele same od sebe, ali ako je rana veća i ne prestaje krvariti javi se ginekologu. I bez brige – nećeš biti jedina tog dana s tim problemom.


Važno je samo da ne ignoriraš bol ako traje dulje od jednog ili dva dana – ginekolog će te pregledati i pravilno ti pomoći.


Foto: Unsplash/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Otkrivamo: misli koje dečkima prolaze kroz glavu kada saznaju da si djevica

Znoj kao neprijatelj: riješi se neugodnog mirisa 'tamo dolje' i izbjegni fleke

Dlake i dlačice – što zapravo dečki misle o depiliranju 'tamo dolje'?


sekskrv

36.193
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!