2

Brijanje intimnog područja može biti zeznuto. Koža je ovdje osjetljivija nego primjerice na nogama i veće su šanse da će ti se pojaviti oni mali sitni iritantni prištići ili ćeš imati problema s uraslim dlačicama, ali ne ako se briješ na ovaj način.

Osim videa ljudi kako plešu i rade svakakve ludosti, na TikToku mogu se naći i korisni savjeti, a ovo je primjer jednog od njih. Primalja Heather Helton ima već 19 godina medicinskog iskustva i ima pokoji koristan savjet za podijeliti s mladim curama. Jedan bitan je kako se pravilno obrijati tamo dolje. Na ginekološkim pregledima puno se puta susrela s pacijenticama koje imaju upaljeno ovo područje jer ga nisu pravilno obrijale. Većina će ovo raditi kod kuće koristeći samo britvicu i pjenu za brijanje, što je dobro, ali nedostaje nekoliko drugih bitnih koraka. Heather je prošla kroz dućan, snimila sve proizvode koji ti trebaju za 'operaciju brijanje intimnog područja' i usput objasnila cijeli proces. Video traje kratko, a daje sve informacije.

@amodernmidwife

And finally, your healthcare provider doesn’t care if you shave or or not. ##shave ##shaveitoff ##cooch ##fyp

original sound - Jasmine Carter

Prvi korak je da dlake na ovom području omekšaš tako da uđeš pod topli tuš jer si sigurno i sama primijetila da su ti dlačice ovdje jače nego na ostatku tijela. Prije nego uzmeš britvicu u ruke, trebaš područje koje briješ oprati najobičnijim sapunom, nekim koji nema parfema niti umjetnih boja. Ovaj je korak važan jer ćeš tako ukloniti nečistoće i bakterije s kože. Sljedeći je korak piling i tek onda nanošenje gela za brijanje i brijanje. Važno je i smjer u kojem se briješ – to treba biti onaj u kojem ti rastu dlačice. Nakon brijanja to još uvijek nije sve, treba odraditi i pravilnu njegu kože. Više savjeta o svemu ovome možeš vidjeti u njenom videu. Svi pričaju o njemu i u samo par dana pogledalo ga je više od 7 milijuna ljudi! I to s razlogom, savjeti su korisni za svaku curu.

Foto: TikTok/ Freepik - bearfotos

M.T.

Pogledajte još:

Za glatku i lijepu kožu: Kako se na 3 načina riješiti uraslih dlačica i kvržica nakon brijanja?

Brijanje intimnog područja: Koji je točno postupak najbolji? Kako biti najopreznija? A urasle dlačice?

Redovito pojavljivanje osipa i crvenila nakon brijanja nije slučajnost – ovo su greške koje radiš

brijanjebikini zonadlačicesavjetitiktokprofesionalni savjetipravilno brijanje

36.199
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!