0

Žensko tijelo puno je misterioznih pojava i promjena. Od same činjenice da svaki mjesec trebaju prolaziti pakao zbog mjesečnice, do toga da i kada prođe menstrualni ciklus, tijelo i dalje doživljava određene pojave.

Mnoge žene se uplaše kada primijete bilo kakvu vrstu iscjetka prije, nakon ili tijekom menstrualnog ciklusa. Većina njih je normalna, posebno ako se radi o specifičnom iscjetku kojeg ima svaka žena zbog menstrualnog ciklusa. Prije svega, bitno je znati da kod prepoznavanja vrste iscjetka nije bitna samo boja i tekstura nego i ostale popratne pojave poput boli, peckanja i svrbeži.Prozirna boja iscjetka i gusta tekstura
Ovdje se, u većini slučajeva, radi o normalnom iscjetku koji se najčešće pojavljuje nakon menstruacije, a hormoni uzrokuju njegovo lučenje.

Potpuno bijeli iscjedak
Potpuno bijeli iscjedak je specifičan kod trudnoće – on je u tom stanju potpuno normalan, a može biti i jedan od prvih znakova trudnoće.

Žučkasta boja i grudičasta tekstura
Ovdje se radi o iscjetku koji je definitivno znak za uzbunu! Moguće je da se radi o infekciji, posebno ako je popraćen čudnim i neugodnim mirisom – u svakom slučaju, potreban je hitan pregled kod ginekologa!Smeđi iscjedak s primjesama krvi
Smeđi iscjedak s primjesama krvi je normalan, ako se pojavljuje u periodu prije ili nakon menstrualnog ciklusa. No, definitivno je znak za uzbunu ako se ova vrsta iscjetka pojavi u bilo kojem drugom periodu, a da nije neki od navedenih. U tom slučaju je također potreban hitan pregled kod ginekologa.

Pogledajte još:

Izgleda da cjepivo protiv korone može utjecati na tvoju menstruaciju – posljedica koju je dobro znati

Situacije i osjećaji s kojima se svi mladi susreću: Sve je ovo normalno – iako se nekada možda tako ne čini

Proizvodi protiv prištića i akni koji stvarno djeluju – 6 onih koji će isušiti prištiće i napraviti razliku

iscjedakbojaženski problemi

36.236
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!