0

Kreće sezona grijanja i hladnog zraka, a upravo te temperaturne razlike dodatno ugrožavaju kosu. Naša kosa gubi sjaj, počinje pucati, pa čak i ispadati.

Postoji jednostavan način uz pomoć kojeg možete provjeriti je li tvoja kosa (još uvijek?) kvalitetna.

Uzmi vrh pramena kose u ruku i potopi ga u čaši vode. I ako kosa nastavi plutati u vodi, kosa ti je zdrava. A ako krene tonuti u čaši, to znači da je slaba, lomljiva i neotporna na vanjske utjecaje. To je tzv. test poroznosti kose.Zašto bi to bio znak bilo čega, pitaš se?

Zato što vlasi tonu kada voda prodre kroz vanjski sloj, a što se prije to dogodi, to je kosa 'lošije kvalitete'. Naša se kosa prirodno nakovrča pod utjecajem vode, gubi sjaj i boju, samo je pitanje nakon koliko vremena će se to dogoditi.

No, postoje trikovi uz pomoć kojih možeš poboljšati kvalitetu svoje kose i to oni lako dostupni.

Med je jedan od njih – samo pola šalice meda pomiješaj s dvije čajne žličice maslinova ulja i stavi na čistu i vlažnu kosu. Nakon 20 minuta stajanja kosu jednostavno isperi toplom vodom i vidjet ćeš učinak!
Ako ti med nije pri ruci, a banana je, možeš napraviti prirodni regenerator. Dvije ili tri banane ispasiraj, nanesi na kosu i nakon 15 minuta isperi.

Postoji još jedan trik, za brži rast kose – reći ćemo vam samo da se radi o rižinoj vodi. Za više informacija pogledajte video dostupan odmah ispod.Foto: YouTube/Shutterstock/Pinterest

M.Z.


Pročitajte još:

Kosa ti se previše masti? Promijeni ove navike pod hitno!

Kosa u repu ili punđa - što tvoja omiljena frizura govori o tebi

Razmišljaš o šišanju? Isprobaj trik koji otkriva kako bi ti stajala kratka kosa

rižabananetrikjednostavnomedkosakvalitetasezona grijanja

36.185
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!