0

Znaš ono kad si odlučila da ćeš na dijetu ili da ćeš se barem hraniti zdravo i onda ti se iste sekunde jede i čips i majoneza i pizza i pržene lignje sve preliveno čokoladom i maslacom od kikirikija s još malo šećera u prahu. Nisi jedina.

Ako ti se ikad dogodila takva situacija, onda su ovo namirnice koje mogu spasiti situaciju. Umjesto da naručiš pizzu, pojedi nešto od ovoga.

Kokice – umjesto čipsa. One sadrže vlakna koja stvaraju osjećaj sitosti i sadrže malo kalorija. Naravno, nemoj peći one s maslacom ili s raznim dodacima. Obične slane i super!Krekeri – namaži na njih malo posnog sira ili sirnog namaza i bolja je opcija nego sendvič s majonezom. Okej, nije tako fino, ali osjećat ćeš se duže sito i pojesti manje kalorija za ručak. Možeš uzeti neke integralne, sa sjemenkama ili od raži koja sadrži posebnu vrstu vlakna koja se u želucu napuhne, usporava probavu i pušta ugljikohidrate u krvotok.

Frape
– prva pomisao je neki brutalan s hrpom karamele i sladoleda. No, ako smiksaš bananu, mlijeko, malo zobenih pahuljica i malo kakaa – prava zdrava bomba.Kečap – ako već moraš pojesti neki umak, neka to bude kečap. Još ako uzmeš neki s manje pojačivača okusa – super. Dodatni savjet: ako je mama kuhala paradajz, napravi sama svoj umak. Samo ubaci začine i imaš super dip za umake ili namaz za kruh.
Krumpir – treba ti prilog uz meso ili neku umak i razmišljaš koji ugljikohidrat uzeti? Definitivno krumpir, ali ohlađeni jer sadrži otporan škrob, ugljikohidrat koji prolazi kroz tanko crijevo bez da je prethodno probavljen. U debelom crijevu žive bakterije koje se hrane škrobom i stvaraju tvari poznate kao kratko-lančane masne kiseline. One potiču proizvodnju posebnih spojeva, peptida, koji našem mozgu šalju poruku da je tijelo sito.Foto: Giphy/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Kosa ti se previše masti? Promijeni ove navike pod hitno!

Kosa ti se previše masti? Promijeni ove navike pod hitno!

Tajna njezinog mrak izgleda - trener Ariane Grande otkrio 4 najveće pogreške kod vježbanjahranajunk foodgrickalice

36.236
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!