0

Jesi li znala da dosadu često možeš zamijeniti dojmom da si gladna? Saznaj zašto je to tako i kako ćeš prepoznati jesi li uistinu gladna ili ti je samo dosadno.

Ovo ti se sigurno više puta dogodilo – zujiš po stanu, nemaš pametnijeg posla i odjednom se nađeš ispred hladnjaka? Otvaraš ga, uzimaš ogromni komad pizze koja ti je ostala od jučer, smažeš ju brzinom munje I onda kreće grižnja savjesti? Znamo kako ti je.

via GIPHY


No, za tebe ipak imamo rješenje! Idući put kad ne budeš sasvim sigurna jesi li stvarno gladna ili iz tebe samo progovara dosada, zapitaj samu sebe bi li u tom trenutku pojela komad mrkve. Ako je tvoj odgovor da, vjerojatno si stvarno gladna, haha.


Eventualo ako nisi veliki ljubitelj mrkve...

U slučaju da ti se mrkva u tom trenutku baš i neće jesti nego ti krafna ili nutella na kruhu izgleda privlačnije, najvjerojatnije tvoja glad i nije toliko velika da joj se ne bi mogla oduprijeti.

No, tebe sad zanima što napraviti da preusmjeriš svoju pozornost s hrane na nešto drugo?

Najprije je važno da otkriješ koji je razlog tvoje dosade i napraviš nešto po tom pitanju. Otiđi na trčanje ili izađi u šetnju sa psom, pozovi najbolju prijateljicu, pogledaj neki dobri film ili jednostavno pleši po sobi. Možda zvuči čudno, ali djeluje. Vjeruj nam, budeš li se bavila nečim drugim (što ne uključuje hranu ili kuhanje!) s vremenom ćeš zaboraviti na glad.

via GIPHY


Osim toga, idealni način za izbjeći nepotrebno prejedanje jest da popiješ čašu vode. Često mislimo da smo gladni, a zapravo nam je samo potrebno tekućine. Voda će te također zasititi, barem malo da izdržiš do ručka.

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Idealno doba dana za vježbanje – znaš li koje je?

Ovo izbjegavaj! Hrana koja će 'one dane u mjesecu' učiniti još neizdržljivijima

Nemojte preskakati obroke – izgladnjivanje nas ustvari deblja i izaziva još devet štetnih učinaka

hranasavjetizdrava prehrana

36.485
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!