0

Nema ljepšeg osjećaja nego kad dođeš doma nakon dugog dana i skineš grudnjak. Koliko god imala ugodan grudnjak, pa i da ga tijekom dana ne osjećaš (a sigurni smo da ga tu i tamo osjetiš), kada dođeš doma, skineš cipele pa grudnjak, nadamo se tim redoslijedom, osjetiš takvo olakšanje.

via GIPHY


Makne ti se pritisak s leđa, žice te ne stišću, naramenice ti se ne urezuju u ramena... Imaš osjećaj kao da možeš ponovno disati. Naravno, ako imaš dobar grudnjak, sve bi to trebalo biti svedeno na minimum ili skroz nepostojeće, no mi, cure kao cure, svašta radimo za ljepotu i puno toga trpimo, a pogotovo neugodne grudnjake.

No, ima onih cura koje gotovo pa nikada ne skidaju grudnjak , a često idu čak i spavati s grudnjakom! Možda misliš da je takvih cura malo ili si upravo ti jedna od takvih, no istina je da puno cura to radi.
Mnoge kažu da nose grudnjak i dok spavaju jer im jednostavno treba ta potreba i u snu. Ovo posebno vrijedi za cure s većim grudima, koje konstantno trpe i imaju kroničnu bol u leđima. Ako si ti jedna od njih, svakako se pobrini da tvoj grudnjak za spavanje bude sportski grudnjak, tj bez žica. Ugodi si čim više, zaslužila si!

via GIPHY


Dok nekima pomaže, drugima odmaže, pa je zato puno cura reklo da jednostavno ne mogu spavati u grudnjaku jer ih sve žulja, stišće i steže. Iako neki doktori tvrde da nošenjem grudnjaka po noći održavamo naše grudi uvijek mladima i podignutima, svi znamo da to ne utječe u velikoj mjeri. Pogotovo ako nam nije ugodno, nećemo to trpjeti još i po noći!

Ima onih koji idu do ekstrema pa tvrde da nošenjem grudnjaka po noći povećavamo rizik od raka dojke. Zasad ne postoje nikakva znanstvena istraživanja koja bi ovu tvrdnju potvrdila, tako da to ne treba shvaćati ozbiljno. Ono što grudnjak može, ako je neodgovarajući, jest uzrokovati benigne deformacije naših grudi ili pojavu cisti. To nije nešto što želimo, pa stoga bi noćni grudnjak uvijek trebao biti čim ugodniji!


Foto: Giphy/Profimedia/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:
Što kad te grudnjak stišće, žulja ili ti je prevelik? Otkrij svoju idealnu veličinu!

`Zar se urežu u kožu?`: stvari koje dečki nikada neće shvatiti u vezi grudnjaka

[ANKETA] Ekipa je poludjela zbog pojave novog ručnika-grudnjaka – biste li ga isprobale?

grudnjakanketaspavanjesavjeti

36.479
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!