0

Koliko god grudnjaci bili korisni i svakodnevica je nezamisliva bez njih, u svakoj prilici kada možeš, radije ga skini. Biti bez grudnjaka kod kuće ili tijekom noći može imati pozitivne posljedice po tvoje zdravlje i tijelo.

Ima li nošenje grudnjaka više pozitivnih ili negativnih posljedica na tvoje tijelo? Naravno da u svakodnevnim situacijama njegovo je nošenje neupitno, kada nakon napornog dana dođeš napokon kući ili se spremaš za spavanje, najbolje bi za tebe bilo i skinuti grudnjak. Kada vidiš ovih 5 razloga koji objašnjavaju zašto bi trebala što manje nositi grudnjak, više nećeš ni pomišljati da ga imaš na sebi dok si doma i chillaš uz seriju ili kada ideš spavati. Ovo su pozitivne promjene koje donosi sa sobom odbacivanje grudnjaka, a koje je potvrdila i znanost.

Poboljšat će ti se cirkulacija krvi
Želimo da nam odjeća bude što udobnija, ali grudnjak što čvršći, kako bi sve držao na mjestu. Ali ako razmisliš o tome, grudnjaci su zapravo samo komad odjeće koji stišće grudi, a kao i sva druga odjeća koja je jako uska, ni oni ne mogu biti dobri za tijelo. Zbog čvrstine, stežu krvne žile i ometaju cirkulaciju krvi u tvom tijelu. Ne nošenje grudnjaka u situacijama u kojima možeš pomoći će da ti krv kroz tijelo cirkulira neometano, a zbog toga će ti i grudi izgledati zdravije.


via GIPHY


Bolje ćeš spavati
Bilo da zaboraviš skinuti grudnjak prije spavanja ili se osjećaš ugodnije ako ga nosiš, trebala bi to prestati raditi. Odlazak na spavanje bi trebao biti jedna od glavnih situacija kada ćeš pustiti tijelo da odmori i diše. Istraživanje je pokazalo da nošenje grudnjaka po noći radi kaos u tvom ritmu spavanja i buđenja. Mlade djevojke koje su spavale bez grudnjaka održavale su redoviti ciklus odlaska u krevet u isto vrijeme i lakšeg buđenja ujutro, suprotno od onih koje su spavale s grudnjakom. Bolje su i kvalitetnije spavale zbog čega im nije bio problem ustati ujutro.

via GIPHY


Grudi će ti izgledati veće
Kada želimo da nam grudi izgledaju veće i punije, koristit ćemo push up grudnjake, no dokazana činjenica je da će ti grudi izgledati veće i na jedan prirodan način - ako što češće moguće ne nosiš nikakav grudnjak. Kada grudi 'vise' prirodno, tjeraš prsne mišiće da rade protiv gravitacije, pa iako to neće potaknuti rast grudi, rad mišića će ih učvrstiti i djelovat će veće.

via GIPHY


Grudi će ti postati jače i izraženije
Profesor Jean-Denis Rouillon sa sveučilišta Besançon proveo je 15 godina svog djelovanja proučavajući anatomiju ženskog tijela. Nakon proučavanja i proučavanja došao je do nekih zanimljivih zaključaka koje je i objavio. Jedna od glavnih stvari koju je otkrio je da žene koje su puno nosile grudnjak nisu imale iste grudi kao one koje su ga češće skidale. Skupini koja je nosila grudnjak grudi su se spljoštile u prosjeku 7 milimetara, dok su onima bez grudnjaka stajale čvršće i bile izraženije. Ovu je tezu potvrdilo još jedno istraživanje provedeno u Japanu.

via GIPHY


Poboljšat će ti se cjelokupno zdravlje grudi
Nošenje grudnjaka što manje će uz sve gore navedeno također i poboljšati zdravlje tvoje kože i mišića zbog toga što će ti cirkulacija krvi biti poboljšana, uz to će ti i mišići biti zategnutiji. Koža u tom predjelu će izgledati bolje jer su grudnjaci većinom napravljeni od materijala koji dobro ne 'dišu', što znači da ispod njih ostaju tijekom dana nakupine znoja i prljavštine koje mogu utjecati na promjenu boje kože i pojavljivanje tamnijih mrlja na koži.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

TABU ili ne?! Bezbrižni selfie Dove Cameron bez grudnjaka pokrenuo je žustru raspravu

Mali trikovi u provjeravanju odgovara li ti grudnjak u potpunosti i kako savršeno namjestiti naramenice

Nemoj paničariti, ali cijeli život na pogrešan način nosiš grudnjak! Konačno otkrij što je ispravno

grudigrudnjaktijelozdravljene nošenje grudnjakapozitivno

36.499
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!