0

Ono što `štiti` naše intimne dijelove su gaćice, a budući da ih svakodnevno nosimo, dobro je znati koje stvari bismo trebali izbjegavati kako se ne bismo našli u problemu.

Neki materijali mogu izazvati osip na našem tijelu, neki zahtijevaju posebna sredstva za pranje, a neke vrste donjeg rublja nisu prikladne za svakodnevne aktivnosti.

Evo što je dobro znati:

Nosimo iste gaćice nakon vježbanja
Kada izlazimo iz teretane znamo da ćemo svoje tajice za vježbanje presvući kao i majicu i grudnjak koji smo nosili, ali što je s gaćicama? Za sve cure koje ne obuku nove, `svježe` gaće nakon vježbanja evo poruka: to obavezno morate napraviti! Budući da bakterije vole vlažna i topla mjesta, gaćice koje nosimo nakon vježbanja su idealno plodno tlo za širenje bakterija, a znoj može prouzročiti nastanak gljivica.Kupujemo gaćice od `fancy materijala`

Sve cure koje nose `bapske gaće` su konačno došle na svoje jer `fancy materijali` nisu baš dobri za nas. Pamučno donje rublje je najbolje za nositi jer je prozračno, a svilene i čipkaste gaćice trebamo ostaviti za neke posebne prilike te ih ne nositi svakodnevno. Osim toga, ako naša koža na intimnom području diše do znači da smo manje skloni vaginalnim infekcijama.
Vjerujemo da su tange skroz sigurne

Generalno, nitko ne bi trebao imati ništa protiv tangi, a i postoje cure koje ih stalno nose, ali valja znati da preko tangi možemo sami sebi prenijeti bakteriju Ešerihiju koli. Ona se prenosi tankim dijelom tange, nažalost tim dijelom se prenose čestice fekalija na najosjetljiviji ženski dio – vaginu. Liječnici kažu da bi ljubiteljice tangi trebale pronaći tange napravljene od pamuka, svakodnevno ih mijenjati i nikada ne spavati u njima.
Nosimo gaćice koje su nam male
Donje rublje koje uzrokuje takozvani `muffin top` ili `camel toe` definitivno nije za nošenje jer ono nam kaže da je premalo za nas. Ginekolozi kažu da si ne bi trebali dopustiti nošenje takvog donjeg rublja i općenito rublja koje ostavlja tragove na našoj koži jer tako možemo dobiti vaginalnu infekciju ili osip.
Peremo gaćice s deterdžentom intenzivnog mirisa

Ako si imala nekoliko infekcija i osipa za redom, možda je vrijeme da provjeriš etiketu na deterdžentu s kojim pereš donje rublje. Trebalo bi koristiti deterdžente koji nemaju nikakav miris pa bi trebalo preskočiti svaki proizvod jakog mirisa.


Izvor: seventeen

Foto: shutterstock

I.P.Pročitajte još:

Odgovori na škakljiva pitanja vezana uz donje rublje

Tinejdžeri i donje rublje: što tinejdžeri misle o tanga gaćicama i kakvo rublje najčešće nose

5 situacija u kojima bi trebala izbjegavati nošenje tanga gaćica

donje rubljegaćicegaćegreške

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!