0

Je li zaista moguće da se djevojke ne debljaju, a imaju pojačani apetit u PMS-u?! Očito da je moguće, a sve je objasnila jedna djevojka na TikToku gdje je objavila video u kojem objašnjava i zašto! Njezin video komentirala je i naša poznata influencerica, Ella Dvornik, koja je imala komentar na ovo čudno saznanje.

PMS je definitivno najgore razdoblje u mjesecu kroz koje mora prolaziti svaka djevojka – od užasne boli, promjene raspoloženja i iznenadne gladi. Nekim djevojkama najveći problem predstavlja činjenica što su često jako gladne, a ne žele puno jesti kako slučajno ne bi dobile koji kilogram viška. No, očito je moguće da u PMS-u ne dobivamo niti jednu kilu ako često jedemo, a sve zahvaljujući jednom hormonu!


Jedna djevojka je u svom TikTok videu objasnila kako je moguće jesti, dok imamo mengu, a da se dodatno ne debljamo. Rekla je da nam u prvoj polovici ciklusa estrogen, ženski spolni hormon, pojačano raste, a on može potiskivati naš apetit. Dok u drugoj polovici ciklusa progesteron, spolni hormon koji sudjeluje u menstrualnom ciklusu, stimulira naš apetit i čini nas puuuuno gladnijima. No, bez obzira na to što nas čini gladnijima i što tada više jedemo, on dodatno ubrzava naš metabolizam što znači da brže sagorijevamo više kalorija! Sigurni smo da je sada mnogim djevojkama lakše jer se sve nalaze u istom problemu kada su u PMS-u, a to je glad. Mislimo da možete sada odahnuti i da se ne ograničavate u hrani ako ste gladne, pogotovo za vrijeme menstrualnog ciklusa! Ovaj video, gdje je djevojka objasnila kako to funkcionira, je postao viralan, a komentirala ga je i naša influencerica, Ella Dvornik: 'Ja ne jedem i onda sagorijevam više' - napisala je u komentarima.

Pogledajte još:

Kada te uhvati PMS i nisi sva svoja - 7 načina kako ublažiti njegove simptome i ne biti 'luda baba'

Bojiš se kupati kada imaš menstruaciju? Plivanje i menstruacija su dvije riječi koje si savršeno odgovaraju!

Je li tvoja menstruacija normalna i zdrava? Ako ima ova 4 obilježja onda je!

menstruacijakilogramigladhranadebljanje

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.018
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!