5

Mnogo prašine se diže kada se radi o gubitku nevinosti i stupanju u seksualne odnose. Kada je pravi trenutak i treba li čekati pravu osobu?

Prema zadnjim istraživanjima, većina mladih u prvi spolni odnos stupa oko 17. godine. Možda je baš zato priča ove 29-djevojke posebna; ona je odlučila čekati brak.

Zašto je donijela takvu odluku i što poručuje djevojkama koje razmišljaju poput nje, pročitajte u nastavku:

#Odlučila sam 'čekati brak' jer tako želim, a ne zato što su mi u crkvi tako govorili

Vjernica sam, ali ovakvu sam odluku donijela iz osobnih razloga i uvjerenja, a ne zato što mi je netko drugi govorio da je to ispravno. Smatram da će zbog ovoga moj brak jednog dana biti kvalitetniji i bolji.

#To nije najvažnija stvar u svezi mene

Shvaćam da je velika stvar ako se u današnje vrijeme ne seksaš dok svi tvoji vršnjaci to rade. Ali moj cjelokupni identitet ne počiva na činjenici da sam djevica, kao ni u 'single' statusu. Želim da me drugi doživljavaju kao ljudsko biće s mnogo kvaliteta, a ne etiketiraju na temelju mojih pogleda na seksualnost.

#Odlučila sam da neću stupati u spolne odnose do braka, ali to ne znači da ne osjećam seksualnu želju
Baš kao i svi ljudi, i ja osjećam seksualnu želju. Čekati je teško, ali nije nemoguće. Činjenica da se uspijevam oduprijeti fizičkoj želji čini me snažnijom i sada znam da puno toga u svom životu mogu kontrolirati.

#To što sam odlučila biti djevica do braka ne znači da sam lezbijka

Ali hvala na pitanju.

#Djevojke, ako ste i vi odlučile isto, budite sigurne da postoje dečki koji razmišljaju na isti način ili će barem poštovati vaš odabir.

Ponekad je obeshrabrujuće čuti mnoge dečke koji komentiraju kako nikada ne bi mogli biti s djevojkom koja se ne želi seksati (što je potpuno u redu jer je to njihov izbor), ali uvjeravam vas da postoje oni koji će vam se diviti i poštovati vas zbog vašeg odabira.

#Smatram da me moja odluka poštedjela mnogo patnje i boli

Budući da sam do sada bila u vezama gdje nisam ostvarivala takvu fizičku prisnost, bilo je mnogo lakše okrenuti se i otići te nastaviti dalje. Mislim da bi mi prekidi puno teže 'pali' da sam doživjela posebnu vrstu intimnosti.

#Izražavanje vlastite seksualnosti ne događa se samo za vrijeme seksualnog čina

Seksualnost je dio prirode svakog bića i ne mislim da je moja potisnuta zbog odluke da se ne seksam. Ja ju izražavam kroz poštovanje i prihvaćanje vlastitog tijela, kroz ples i odnose s ljudima oko mene.

#Ponosna sam na svoju odluku

Iako se mnogi filmovi i serije sprdaju na račun odraslih ljudi koji nisu stupili u spolne odnose, ja sam sigurna u svoj izbor. Moji prijatelji i obitelj me podržavaju i vole bez obzira ne sve. Vjerujte mi, biti 29-godišnja djevica nije tako strašno.


Što kažete na ispovijest ove djevojke? Smatrate li da je njena odluka ispravna?

Foto/Izvor: popsugar.com
I.N.Pročitajte još:

Ispovijest tinejdžerice: seks je postao ključ za uspjeh i popularnost u školi!

Ovo trebaš znati prije nego izgubiš nevinost

Mitovi o himenu i gubljenju djevičanstva

SeksualnostDjevičanstvo

36.499
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!