1

Kada govorimo o depiliranju britvicom mislimo da znamo sve – od toga kako izbjeći urasle dlake pa do toga da ne smijemo upotrebljavati stari žilet.

Tijekom adolescencije britvica nam je uglavnom najbolja prijateljica kada se radi o dlakama na tijelu i zato je dobro poslušati riječ stručnjaka.

Dermatolozi znaju najbolje pa zbog toga savjetuju što sve treba napraviti kada je riječ o brijanju nogu:

Ne treba se uvijek brijati u smjeru iz kojeg rastu dlake
Dermatologinja Annie Chiu kaže kako je većina ljudi u zabludi ako vjeruju da je uvijek dobro brijati noge u smjeru iz kojega rastu dlake. Kada se radi o brijanju nogu (ali i ruku) dlake treba uklanjati iz suprotnog smjera od rasta dlaka jer će tako koža biti glađa.
Nikada se ne treba brijati prije pedikure
Kada idemo na pedikuru u glavi nam je misao da moramo obrijati noge kako nam ne bi bilo neugodno pred pedikerkom, ali to zapravo nije dobra ideja. Prvi izbor je ne brijanje prije ili ako se već moramo obrijati to trebamo učiniti 24 sata prije odlaska pedikeru. Dermatologinja kaže da brijanje prije pedikure će ostaviti male pukotine ili ureze što će kožu učiniti sklonom infekcijama.
Britvice moraju stajati okomito

Nakon brijanja britvicu ne trebamo ostaviti da `visi` prema dolje nego ju staviti okomito s `glavom` prema gore. Dermatologinja kaže da britvica treba tako stajati kako bi iz nje izašla sva vlaga i bakterije. Ovu tvrdnju potvrđuju britvice koje dolaze s postoljem koje iza ima prianjajuću pozadinu koja se lijepi na glatke površine poput kupaonskih pločica.
Tko se brije prvi put trebao bi to napraviti na jednostavan način
U slučaju da se do sada nisi brijala trebala bi to napraviti jednostavno, a to znači britvicom, a ne voskom ili epilatorom. Dermatolozi preporučuju višekratne britvice koje kod oštrice imaju gel koji će hidratizirati kožu te je neće puno oštetiti.
Brijanje treba biti zadnje što činimo u tušu
Cure koje se ne briju u tušu čine veliku pogrešku, ali greška je i odmah se obrijati čim smo ušli u tuš. Dermatologinja Chiu kaže da je brijanje posljednje što trebamo napraviti u tušu jer će nam od tople vode omekšati koža, a samim time i dlake.
Gel za brijanje glavu čuva
Vjerojatno si čula za dosta proizvoda koji mogu zamijeniti gel za brijanje (poput regeneratora ili maslinovog ulja), ali nema do gela! I ove druge stvari mogu upaliti, ali gel će učiniti kožu mekšom, a brijanje je skroz čisto. Dermatologinja upozorava da pri brijanju treba izbjegavati kokosovo ulje ili čak gel za čišćenje lica.
Nakon brijanja treba izbjegavati kremu za samotamnjenje
Ako si jedna od cura koja upotrebljava kremu za samotamnjenje moraš znati da ju ne smiješ nanositi odmah nakon brijanja. Ovakva krema može izazvati peckanje kože te je dobro upotrebljavati onu hidratizirajuću.

brijanje nogubrijanjedepilacija

36.468
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!