0

Ljeto je već ovdje što znači da će većina cura posegnuti za svojim britvicama te kožu nogu, pazuha i bikini zone učiniti glatkom.

Brijanje je puno toga jer ono može biti iritantno, oduzima nam vrijeme, a ponekad je i bolno. No, rijetko koja cura se neće brijati ljeti jer to je praktično, a dlake smo već odavno odbacili i proglasili ih neprijateljima.

Premda nam se brijanje čini normalnim, to zapravo može biti totalno grozan čin pa zato saznajte čudne i bizarne činjenice o brijanju:

Brijanje intimnog područja nas čini podložnima seksualno prenosivim bolestima

Vjerovali ili ne, dlake `tamo dolje` imaju svoju svrhu, a to je da nas štite. Neka istraživanja su pokazala da brijanje intimnog područja uklanja dio kožne membrane s vagine što cure čini podložnijima prema seksualno prenosivim bolestima, osobito infekcijama. To je zato što bakterije mogu lakše ući u kožu.


Pjena za brijanje sadrži otrovne kemikalije
Cure su jedva dočekale da netko izumi žensku pjenu za brijanje jer konačno nakon brijanja noge mogu mirisati po bobičastom voću, a ne po muškoj pjeni za brijanje od brata. Iako se brijanje s pjenom čini puno bolje, ono je zapravo opasno. Neke marke pjene za brijanje u sebi preko 200 vrsta kemikalija, a negativne reakcije na te kemikalije mogu biti uistinu svašta – od mučnine pa do glavobolje. Najbolje bi bilo koristiti prirodnu kremu za brijanje ili nešto slično što neće iziritirati kožu.


Brijanje uzrokuje urasle dlačice
Svi koji znaju barem nešto o brijanju svjesni su koliko su urasle dlake iritantne, a njih uvijek donosi brijanje. Kada obrijemo dlake one uvijek nanovo izrastu, a neke od njih ne rastu onako kako bi trebale, a to je uzrok uraslih dlaka. One stvaraju male kvrge na koži i iritaciju, a mogu se izbjeći ako se brijemo u smjeru rasta dlake.


Porezotine od žileta se mogu inficirati
Dok se brijemo, velika je mogućnost da ćemo kožu barem malo zarezati. Uglavnom ne radi se o nečem opasnom, ali čim se to dogodi mjesto porezotine na koži treba skroz očistiti jer se inače može inficirati. Valjalo bi izbjegavati prelaziti žiletom preko starih porezotina i ožiljaka jer situacija može biti samo gora.
Koža može postati pahuljasta

Kada koristimo gel, pjenu ili kremu za brijanje, ona može osušiti našu kožu što ju čini nekako pahuljastom. To znači da je koža vrlo suha pa se `peruta` pa zato treba paziti da se noge namažu čim ih obrijemo i da se brijemo dok koristimo toplu vodu, ne vruću!


Folikula dlake se može jako upaliti
Često brijanje može biti uzrok upaljenih folikula dlake, a može doći čak do gnojne upale. To može uzrokovati osip ili male kvrge po koži, ali dobra vijest je ta da se ne radi ni o čemu jako ozbiljnom, samo može biti vrlo neugodno. U slučaju da ti se ovo dogodi, najbolje bi bilo prestati s brijanjem neko vrijeme.


depiliranjebrijanjebritvicabizarno

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.397
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!