0

Postupak koji trebaš pratiti da budeš najsigurnija kako ništa neće poći po krivu.

Koji god dio tijela da kreneš brijati, šanse da ćeš nešto zeznuti su male, pogotovo jer se u svim kutevima internetu mogu pronaći sve potrebne informacije. A što je s brijanjem tamo dolje, intimnih dijelova tijela? Ako se ikada pitamo kako neki dio tijela obrijati, onda je to ovo područje, ono zadaje curama najviše muke. Pogotovo onima koje tek planiraju po prvi put ovo napraviti. Kada odlučiš obrijati stidne dlačice, imaj na umu da je to područje ipak osjetljivije od primjerice nogu i da možda ne vrijede ista pravila. Ovo su koraci koje se preporučuje da pratiš ako odlučiš obrijati ovaj dio tijela:

1.Najprije sa škaricama smanji dlačice
Bit će ti lakše obrijati dlačice, ako ih prije skratiš na ovaj način. Najbolji je način taj da uzmeš škarice i smanjiš dlačice na centimetar. Dalje će onda sve ići lakše.

2.Napravi piling kože
I dalje još nismo došli do glavnog dijela – brijanja. Prije nego se baciš na posao, preporučuje se  da dio tijela koji želiš obrijati dobro pripremiš. Pripremi kožu tako da napraviš lagani piling. Ne trebaju ti nikakvi preparati već samo neka dobra spužva za piling kojom ćeš ukloniti mrtve stanice kože, kako bi mogla obrijati dlačice što bolje i što bliže korijenu.


3.Nanesi gel/pjenu/kremu za brijanje
Nemoj štedjeti na gelu za brijanje, nanesi dobru količinu na područja koja želiš obrijati. Preporučujemo da koristiš proizvode koji nemaju u sebi mirisa/parfema, jer oni će samo nadražiti kožu, a ovo je područje ionako osjetljivo.

4.Brijanje u smjeru u kojem rastu dlačice
Najbolji i najučinkovitiji način na koji ovo možeš izvesti je da napneš kožu jednom rukom kako bi bila što ravnija, a britvicom povlačiš u smjeru u kojem ti rastu dlačice. Tako ćeš dodatno pomoći koži i sebi da bi izbjegli dodatnu iritaciju ili crvenilo.
5.Isperi ostatke proizvoda za brijanje i hidratiziraj kožu
Nakon što si zadovoljna i obrijala si sve što si htjela, toplom vodom isperi ostatke proizvoda s kože i lagano obriši. Nemoj povlačiti ručnikom kao manijak, već radije tapkaj dok ne osušiš kožu. Nakon toga, zadnji korak koji trebaš napraviti i nemoj preskakati, jer je jednako bitan, je hidratacija kože. Losion ili krema koju koristiš su u redu, samo i ovdje pripazi da se radi o proizvodima koji u sebi ne sadrže parfeme.


Kako znati da si dovoljno oprezna kod brijanja i da se nećeš ozlijediti?
Kao i kod brijanja svakog dijela tijela, tako i kod ovog, ukoliko se briješ britvicom, važno je da pogledaš je li ti britvica dovoljno oštra. Oštrice se s vremenom zatupe i treba ih redovito mijenjati. Kada su tupe, šanse da se porežeš su veće, a i ako imaš osjetljivu kožu, može lakše doći do iritacije. Savjet dermatologa je i da ne nasjedaš na reklame koje govore da su osmislili novu britvicu s više oštrica te da su one bolje za kožu. Kod brijanja intimnog područja, preporučuje se da koristiš one najobičnije britvice, s dvije oštrice, koje ćeš jednom iskoristiti i baciti. Žilet s kojim si obrijala ovaj dio tijela, nemoj koristiti kasnije na nogama, rukama ili bilo kojem drugom dijelu tijela, kako bi spriječila moguća širenja bakterija.

A što je s uraslim dlačicama?
Jedna od najiritantnijih situacija koja se može dogoditi je da ti se uporno pojavljuju urasle dlačice. Osim što ne izgledaju dobro, budu i bolne. One se pojavljuju kada dlačica želi narasti, ali umjesto da izraste, ona se zavine natrag u kožu. Pošto se zavinula i vraća se u kožu, tijelo ju vidi kao nešto strano i želi se zaštititi od nje. I zato koža oko urasle dlačice postaje upaljena i ponekad i natekne. Glavni razlozi zašto se to događa mogu biti da koristiš tupu ili prestaru britvicu ili da nosiš preusku odjeću odmah nakon brijanja. Nakon što se obriješ, nemoj odmah odjenuti super uske traperice. Pričekaj da se koža malo odmori. Zato nije loše krenuti ovako nešto raditi one dane kada ne planiraš nigdje ići i provest ćeš ostatak dana u trenirci ili pidžami.


Što ako se porežeš tijekom brijanja?
Nije ništa strašno, ovo se lako može dogoditi. Najpametnije što možeš napraviti je da porezotinu lagano pritisneš da zaustaviš krvarenje i da to područje dobro očistiš sapunom i vodom. Najbolje je da koristiš sapun ili neki drugi proizvod koji je što nježniji i ponovno, bez mirisa. Budi oprezna i ne zaboravi – ne moraš doslovno svaku dlačicu ukloniti.

Foto: Shutterstock.com - Maria Studio/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Redovito pojavljivanje osipa i crvenila nakon brijanja nije slučajnost – ovo su greške koje radiš

8 grešaka koje radiš prilikom brijanja pazuha

Otkrij sve što trebaš znati o brijanju 'tamo dolje' prije nego što dođe do katastrofe

brijanjeintimni dijelovitijelopostupakinfo

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.149
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!