0

Iako je ljeto gotovo to ne znači da smo gotovi s brijanjem pazuha.
Večernji izlasci, satovi tjelesnog i iznadprosječno topli jesenski dani
idealni su za majice kratkih rukava pa moramo voditi računa da koža bude
glatka.


Potrebno je samo zapamtiti nekoliko korisnih savjeta i tvoja koža više neće biti crvena, upaljena i urasle dlake bit će prošlost. Ovo su neke od najčešćih pogrešaka koje svi radimo prilikom brijanja pazuha. 
1. Brijanje električnim brijačem

Električni brijači mogu se čini učinkovitijima, no oni mogu poravnati dlake i uzrokovati urastanje dlake. Brijanje električnim aparatom može biti bolno, posebice ako su dlake dulje, katkada je potrebno i više puta prijeći preko istog područja kako biste dobro uklonili dlake.


2. Upotrebljavanje jednostruke britvice

Naravno, ako ste u žurbi ili na putu, jednostruka britvica riješiti će problem, ali savjet je da kod kuće koristite britvicu koja ima više žileta. Brže ćete biti gotovi, a i nećete trebati više puta prelaziti žiletom po bolnom području.

3. Prelaženje više puta po istom području

Kako kažu neka istraživanja, žena u prosjeku pređe deset puta po području pazuha kako bi obrijala dlačice i to je puno, puno previše. Ova pogreška može uzrokovati iritaciju, suhoću kože ili crvenilo. Sljedeći put obrati malo više pažnje na područje koje želiš obrijati i britvicom pređi preko samo preko područja na kojem se nalaze dlačice.

4. Nedovoljno oštra britvica

Uvijek na vrijeme zamijenite britvicu jer jedino oštrom britvicom ćete postići potpuno brijanje. Oštrom britvicom se postiže efekt glatkoće bez iritacije kože. Najgore što možete napraviti svojoj koži jest višekratno prelaziti tupom britvicom po istom mjestu, ne bi li u potpunosti obrijali sve dlačice. Možda time i jeste obrijali sve dlačice ali ste također oštetili površinski sloj kože.

5. Brijanje 'na suho'

Brijanje na suho je nešto najgore što možete priuštiti svojoj koži. Pjena za brijanje služi kako bi pripremila kožu za depilaciju, a u suprotnom nastaju prištići, crvenilo, urasle dlačice i peckanje.

6. Prejako pritiskanje britvicom


Čak i ako je tvoja britvica oštra, prejako stiskanje može uzrokovati ulazak bakterije u folikulu dlake i stvaranje malih prištića ili krvarenje. Zato treba uvijek imati oštru britvicu i laganim pritiskom odstraniti dlačice kako ne bi uzrokovali nepotrebnu iritaciju.

7. Brijanje odmah ujutro

Ako želite glatke pazuhe svakako treba izbjegavati brijanje odmah ujutro. Preporuka je obrijati pazuhe večer prije budući da je nakon brijanja koža osjetljiva i dobro je dati koži priliku da se oporavi preko noći i prije nanošenja dezodoransa. Stavljanje dezodorans odmah nakon brijanja također može uzrokovati iritaciju.

8. Brijanje na početku tuširanja ili kupanja

Pokušajte da brijanje pazuha bude zadnja stvar koju ćete napraviti dok ste pod tušem. Topla voda omekšat će dlačice i folikule dlake i brijanje će biti lakše.

Foto: Arhiva

I.I.

Pročitajte još:

Test osobnosti – što prvo perete kada se tuširate?

Depilacija i stvari koje trebate znati

Stvari za koje nisi znala da upropaštavaju tvoju kožu


depilacijabrijanjepazuh

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.397
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!