0

Teško se natjerati vježbati, ali lakše je u paru – s dečkom, frendicom, susjedom ili mamom. Ma nije uopće bitno, bitno da si olakšaš odlazak u teretanu, na trčanje ili na bilo koji oblik vježbanja.

Najveći problem nam je svakako pronaći motivaciju za dizanje s kreveta ili kauča, a taj problem se rješava ako znamo da nas netko čeka – u dvorani za vježbanje, na terenu ili na cesti. Postoji još prednosti vježbanja u paru – mi ih donosimo sedam.

1. Pomažete si u ostvarivanju ciljeva
(npr. mršavljenje, stjecanje mišićne mase ili jačanje određenih skupina mišića) – istraživanje Sveučilišta u Stanfordu pokazalo je da telefonski poziv neke druge osobe koja provjerava redovitost našeg vježbanja već povećava broj naših odlazaka na trening na tjednoj bazi za 78%... zamisli što tek onda radi zajednički trening i međusobno poticanje.2. Trening postaje zabava – a ako ti je nešto zabavno raditi, vjerojatno ćeš trenirati duže i redovitije. Osim toga, to je relativno jeftin aspekt zabave, a i bolje da novce dajete teretani nego kafiću. Teretana može biti mjesto gdje ćeš upoznati svojeg budućeg dečka, možda.

via GIPHY


3. Veća je vjerojatnost da ćete isprobati neke nove načine vježbanja – možda ćeš ti radi frendice hodati na pilates, a ona zbog tebe na aerobic pa ćete ustvari kvalitetnije vježbati obje (jer, realno, bez nje ne bi išla ni probati nešto što ti se ne sviđa 'na prvu').

via GIPHY


4. Ispravljate se međusobno tijekom vježbanja i vježbate pravilnije – tvoj partner/partnerica ispravit će te ako vježbaš pogrbljena ili krivo dižeš šipku i time ti pomaže izbjeći ozlijede. Barem bi tako trebalo biti.

via GIPHY


5. Malo natjecanja dobro dođe – istraživanja su pokazala da ćemo dati više od sebe kad vježbamo u paru s osobom koja je u maloj boljoj formi od nas jer ne želimo biti najlošija karika (tu pojavu zovemo Köhlerov efekt).6. Pohvaljujete se međusobno i podižete si ego – partneri za vježbanje jedan na drugome primjećuju tjelesne promjene i potiču se na daljnji napredak. Kada nas netko zamijeti, sve odjednom ima smisla.

via GIPHY


7. Počnemo trening doživljavati fiksnom obavezom – manje je vjerojatno da će netko od vas odgoditi trening nakon što se konačno uskladite. Osim toga, naviknut ćete se jedno na drugo i jedva ćete čekati da taj termin odradite zajedno.

via GIPHY


Foto: Pixabay/Unsplash/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

VRH Precool aplikacije koje ti mogu pomoći da se dovedeš u formu

Pjesme koje pokreću – ovo su najbolje pjesme za vježbanje

Ponekad je lakše u dvoje - frendice koje vježbaju zajedno su najbolje

vježbanjeu paruu dvojepartnerpartnericamotivacija

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.865
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!