3

Cijela ta priča o cicama uzrokovala je stvaranje niza budalaština u koje i danas mnoge žene vjeruju. Premda je u takve sulude teorije lako povjerovati jer pružaju utjehu, ne mjenja se činjenica da su i dalje neistinite.

Zato provjerite ovih 10 mitova o ženskim grudima kako više nikada ne biste povjerovali u gluposti!

1. Debljanje će uzrokovati rast grudi
Budući se grudi sastoje od masnog tkiva, uvriježeno je mišljenje da će debljanjem narasti. Iako to može ponekad biti točno, nikako nije pravilo. Ljudi se debljaju na različitim dijelovima tijela; nekome se naslage skupljaju na trbuhu, nekome na bokovima, a tek rijetkim sretnicama sve odlazi u cice.

2. Spavanje u grudnjaku učinit će tvoje grudi čvršćim
Svako se barem jednom u životu susretne s ovim savjetom. Spavanje u grudnjaku ne samo da nije ugodno nego je i nedjelotovorno! „Osloboditi“ grudi tijekom noći više je nego poželjno, a budući pravi razlozi zašto su nečije grudi opuštenije, a nečije čvršće ionako nisu otkriveni ,ne dajte se zavaravati besmislicama.

3. Grudi prestaju rasti u tinejdžerskoj fazi
Mnogo djevojaka uvjereno je da njihove grudi prestaju rasti s prestankom puberteta, no to nije točno. Iako se rast grudi razlikuje od osobe do osobe, dokazano je da mogu rasti do 20. godine života! Neka vas ne čudi ako cijelu srednju prođete s veličinom dva, a na faksu završite s četvorkom.

4. Nošenje grudnjaka uzrokuje rak
Iz nepoznatog razloga na mnogo se internetskih foruma može pročitati ova besmislica. Kada bi ovo bilo točno, sve žene bi imale rak. Neko su vrijeme znanstvenici sumnjali da grudnjaci dovode do začepljenja žila što uzrokuje nakupljanje toksina u grudima, ali to se pokazalo potpuno netočnim. Dakle, slobodno nosite grudnjake.

5. Spavanje na boku uzrokuje grudi nejednake veličine
Zbilja? Postoji li netko tko vjeruje u ovo? Ovo je toliko suludo da odbijamo uopće komentirati.

6. Dečki vole samo velike grudi
Zbog raznih kriterija kojima nas mediji filuju, mnoge cure misle kako dečki vole velike grudi – i ništa drugo! Premda postojio dio njih koje „pale“ velike grudi, većini dečki to nije bitno. Velike, male; bitno da su grudi!

7. Određene vježbe povećavaju grudi
Vježbanje je jako korisno ukoliko želiš ostati zdrava, ali ne i ako želiš imati veće grudi. Jedino na što možeš djelovati vježbanjem su prsni mišići koji mogu pomoći da tvoje grudi imaju bolji oblik, ali ne i da budu veće. Budući se grudi sastoje od masnog tkiva i nema mišića u njima, vježbanjem ne možeš postići njihov rast.

8. Ako ne nosiš grudnjak, grudi će ti se objesiti

Iako su mnoge žene uvjerene da nošenjem grudnjaka sprečavaju da njihove grudi poprime viseći oblik, u krivu su. Da, grudnjak može pomoći da tvoje grudi izgledaju čvršće, ali jednom kad ga skineš, one će opet poprimiti svoj prirodni izgled. Znači grudnjak čini da tvoje grudi IZGLEDAJU čvršćima, ali ne i da zaista takve budu.

9. Konzumacija suncokretovih sjemenki potiče rast grudi
Neke djevojke čak tvrde da su ovakve savjete dobile od doktora i ako je to istina, mi ih molimo da promijene doktora. Ne postoji magična hrana koja uzrokuje rast grudi; ni piletina, ni sjemenke, ni jogurt. Vjerujte nam.

10. Grudi rastu ako se masiraju
Na forumima se često dijele savjeti o „masiranju grudi“. Vjerujemo da je ugodno i opuštajuće, ali zasigurno ne urokuje rast grudi. Masaža ne može utjecati na hormone u tvom tijelu koji su jedini krivci za veličinu tvojih grudi.

Još sličnih tema potražite u našoj rubrici Savjeti - Zdravlje & Tijelo

Foto: Shutterstock

grudicicetijelo

Komentari

10.08.2020.

i stavili silikonjaru da im nabija komplekse hahahah

Jozinho

Jozinho

10.08.2020.

Objavili članak sad

10.08.2020.

Lol u ove gluposti samo budala moze povjerovat

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!