2

Svega ovoga ne bi ni bilo da se uvede nošenje školskih uniformi u Hrvatskoj. No, taj projekt je djelomično zaživio samo u Gradu Zagrebu, a čak ne bismo rekli da tamo u potpunosti jer njihovo nošenje nije obavezno. Stoga ustvari u cijeloj Hrvatskoj učenici nose što god požele, u osnovnim i srednjim školama.

Ipak, čini se da ne mogu nositi baš bilo što – ravnateljica srednje Ekonomske škole u Velikoj Gorici, Vesna Brkljačić, kaže da 'učenici imaju pravo birati odjeću, ali postoje pravila', piše Večernji list. Ta pravila istaknuta su u sadržaju kućnog reda i uvriježena su u svim obrazovnim ustanovama i na brojnim radnim mjestima, samo što nisu uvijek detaljno definirana.Ekonomska škola u Velikoj Gorici odlučila ih je definirati – ovih dana na zidovima su osvanule fotke s primjerima primjerenog i neprimjerenog odijevanja za sve učenike i učenice, a uskoro su uslijedila negodovanja (čak i njihovih roditelja!).

Učenice u školu ne smiju u majicama na naramenice, u haljinama i suknjama iznad koljena, a učenici u hlačama iznad koljena ili hlačicama za plažu. Japanke za sad toleriraju (iako nisu standard) jer omogućuju kreativnosti u odijevanju. Za komentar ćemo se poslužiti gifom...

via GIPHY


A da se uopće ne zezaju, potvrđuje činjenica da su učenike koji su prekršili pravila odijevanja profesori poslali kući uz neopravdane sate. Reći ćemo samo...

via GIPHY


Nakon što smo se načudili, zanima nas kakva je situacija u vašoj školi.

Foto: Shutterstock/Giphy/ss-ekonomska-velikagorica.skole.hr

M.Z.


Provjeri još...

Školske uniforme u Zagrebu 'planule' u sekundi – je li činjenica da su besplatne dovoljna da ih nosite?

ANKETA Uvode se u neke hrvatske škole: što kažete na kamere koje će snimati 0-24?

Stroga pravila – hrvatskim učenicima zbog korištenja mobitela u školi prijeti ukor

školaodijevanjeoblačenjekratke hlačeneopravdani sat

Komentari

26.04.2018.

ja stvarno ne znam sta je ovdje cudno? pa nisi na plazi, sta ce ti haljina iznad koljena u skoli, i momcima bermude? ovako je u skoro svakoj modernijoj skoli.

26.04.2018.

Za hlače se slažem,ali ovo za cure da ne smiju majcu bez rukava Wtf?! Ja onih zadnjih dana idem samo u tome ko i ostale cure i učitelji nam mogu pjevati.Pa nećeš nositi skafander u razredu sa 30+ učenika na 30+ stupnjeva u junu 😠.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

33.736
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!