Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Zamolba nastavnickom vijecu

0

08:53 27.07.2021.

Od pocetka zelim u gimnaziju , ali sam zavrsila u „pogresnoj srednjoj skoli" (roditelji su me upisali jer su smatrali da je medicina puno bolja od gimnazije i da ce mi se ipak ondje svidjeti). Ispisala sam se u 2. razredu , sredinom 2. polugodistu te mi se 2. srednje ne priznaje i trenutno nisam nigdje „redovna ucenica". I dalje zelim u gimnaziju , ali (iako sve 4 skole imaju mjesta) se bojim da me nigdje nece primiti. Traze me svjedodzbe 5.-1. srednje i napisanu molbu nastavnickom vijecu. U osnovnoj skoli sam bila vrlo dobar-odlican ucenik (po bodovima bih upala u sve 4 skole kad sam se upisivala 2019.) , a u prvom srednje „slaba trojka"(2,60) i imam 27 neopravdanih.

Mislite li da postoje sanse da me ipak prime u jednu od te cetiri? Drugo pitanje : u molbi moram napisati razlog zašto zelim pohadati taj smjer , zasto sam se ispisala iz prosle skole .... Mislim da nije dovoljan argument : „Zato jer sam od pocetka zeljela u opcu gimnaziju , ali su me roditelji upisali u medicinu i trebalo je vremena da se dogovorimo . " 😕🙁 I sad stvarno ne znam sto navesti kao razlog , a da to zvuci „normalno".... Sto vi mislite ? Sto da napisem kao razlog ispisa i zelje za upisom u gimnaziju?

Hvala svima koji procitaju i odgovore. :-)Komentari

AnaStine3

AnaStine3

27.07.2021.

Ne želim ispadati bezobrazna, ali ako u medicinskoj prolaziš sa 2.60, ni ne pomišljaj gimnaziju. Pogotovo, ako se trenutno radi o smjeru medicinske sestre jer svi ljudi koji su to upisali koje znam doslovno ne rade ništa i prolaze sa 4, a sve im je puno lakše od npr. farmaceuta. Mogao bi ti biti veliki šok kad shvatiš količinu gradiva u gimnaziji, pogotovo iz npr. povijesti, geografije,a tek matematike… Nakon medicinske ipak imaš struku, ali za gimnaziju se moraš dosta truditi za maturu. Pamet u glavu! #nohate

Autor

Autor pitanja

27.07.2021.

Na polugodistu mi je prosjek bio oko 4,3 , ali sam odustala skroz od skole jer se nisam mogla prebaciti u gimnaziju tj. nisam sa roditeljima postigla dogovor sto je rezultiralo tomu da sam se prestala truditi . Nisam isla za medicinsku sestru vec u veterinu. U 2. razredu imala sam odlican uspjeh ( oko 4,7) , ali jednostavno to nije to. Zbog ispisa u 2. polugodištu se nazalost ne vide odlicne ocjene .

Autor

Autor pitanja

27.07.2021.

Prijateljice koje idu u gimnaziju smatraju da ce mi biti lakse (s obzirom da je tu bilo i fiziologije , histologije , osnova opce i anorganske kemije , patologije , anatomije....) , ali ja smatram da je opca gimnazija tu negdje po tezini (s obzirom na uravnoteženost svih predmeta).

AnaStine3

AnaStine3

27.07.2021.

Onda ok, sretno! ⚡️😁

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.836
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!