Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Vozački

0

16:27 25.01.2021.

Pozdrav ekipa. Ja sam vec jednom pala vozacki i to me bas ubilo. Na satima vozim odlicno i to mi instruktor stalno govori, vozila sam i sa svojima i oni su zadovoljni... Problem je sto cim isptivac ude u auto ja ne mogu ni poligon proci. Ima li netko neki savjet? Kako ste se vi sabrali i odvozili?Komentari

Lamija56

Lamija56

26.01.2021.

To je samo velika trema. Samo govori "ja to hoću,ja to mogu" i sve će biti okej. Držimo fige.

Bubausupi

Bubausupi

26.01.2021.

Pa iskreno nemam neki poseban savjet ali mogu ti ispričat svoje iskustvo, mozda ti pomogne.
Polazila sam od prve ne znam ni sama kako. Na satima sam bila dobra, instruktor je bio ono oke bilo je nekih situacija, sad da polazem ponovo sigurno bi tražila drugog.
Na satima je sve bilo uredu, sve do dana kada je došao ispit. Nisam dva dana prije spavala ni jela od nervoze, ustala sam se ujutro i imala probni sat prije glavne vožnje na kojem sam odvozila kao da sam prv put sjela u auto, noge su mi se tresle, prvi put ikad mi se ugasio auto na cesti, poligon kao da nikada vidjela nisam.
Dlanovi su mi se znojili, mučnina vrtoglavica vjerojatno od nespavanja.
Ispitivač je bio vidno nabrijan, još sam čula da su svi prije mene pali kod njega.
Kada je došao Ispitivač prva stvar koju sam mu rekla je da imam ogromnu tremu i da mi nije dobro, da mi je muka.
Mislim da mi je to zapravo puno pomoglo jer je on zaista imao puno razumijevanja, pomogao mi je da se smirim, rekao mi je kako nije toliko strašan kako svi pričaju i da ako mi u bilo kojem trenutku bude trebala pauza da si ju uzmem.
Kad sam sjela u auto jedva sam ga upalila, poligon sam odvozila jedva, ruke su mi se užasno tresle.
Kasnije kad sam došla na cestu bilo je malo bolje, otvorila sam prozor, duboko disala i skoncentrirala na cestu, koliko sam mogla, pričala sam s instruktorom i ispitivačem što mi je dodatno smanjilo tremu jer su i oni samo ljudi. Nakon nekih 15 min treme više skoro nije ni bilo ostatak ispita je dobro prošao.

Probaj idući put kad budeš polagala odmah napomenuti Ispitivaču da imas tremu mislim da će imat razumijevanja, jednako tako otvori prozor da imas malo zraka, ako ti je lakše pitaj da upalis radio ili tako nešta, razmisljaj o tom kako je i Ispitivač samo čovjek, nije toliko strašno, ne može se ništa loše dogodit. Nemoj razmišljat o tome kako ćeš pogriješit ili past ponovo jer i da se to dogodi nije smak svijeta, koliko njih je položilo tek iz 3. ili 4. puta. Pokušaj zanemarit činjenicu da je to ispit (znam da je to teško) i pravit se kao da je to još samo jedan sat vožnje. I najvažnije skoncentriraj se na disanje i naravno na cestu.
I sretno.

jednaosoba5

jednaosoba5

27.01.2021.

Nije to tako strašna stvar. Evo ja sam pala već dvaput i sad čekam 3. termin. 2. put sam vozila puno bolje nego 1.
Probaj si prije testa ponoviti pravila, biti će ti lakše. Daj sve od sebe i ako padneš opet nije kraj svijeta.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

33.587
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!