Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Toksična sestra

0

20:01 24.10.2021.

Teen, pliz objavi! Molim vas izdvojite 2 minute za mene jer stvarno mi je jako potrebno. Prije 3 godine se moja sestra rastala. Znali smo da nije u mogućnosti kupiti stan ili živjeti u najmu pa smo ju odmah prihvatili da dođe živjeti kod nas. Bila nam je zahvalna prvih tjedan dana, a onda je sve krenulo po zlu. U njenom okruženju se ja i ostali članovi obitelji osjećamo kao govna. Ona u nama vidi samo loše, stalno nam sere i prigovara. Vrijeđa nas i psuje. Nabija nam mane na nos i uvjerena je za sebe da je savršena i u nikome drugome ne vidi ništa dobro. Uvijek smo joj svi krivi za sve, smatra sebe žrtvom, a realnost je takva da ustvari ona psihički maltretira nas. Dok nam se nije vratila, sve je bilo tako lijepo i mirno. Mogu reći da smo bili sretna i idealna obitelj. Živim u kući s užom i širom obitelji u kojoj sam se nekada osjećala voljeno, prihvaćeno i sigurno. Sada već 3 godine živimo u svađi. Ona čini sve da se osjećamo loše i nesigurno i vidi se da uživa u našoj nesreći i strahu od nje. Nema osobe s kojom ona ima normalan odnos a osim toga, sve nas je međusobno posvađala. U zadnje vrijeme je situacija sve gora. Iskreno, bojim je se. Ona je sposobna svašta učiniti dok je bijesna. Ja stvarno ne razumijem otkud toliko mržnje prema svima nama jer stvarno smo je prihvatili i toliko joj pomagali kad joj je bilo teško. Znam, nitko nema savršenu obitelj, možda sam i ja previše osjetljiva ali meni ovo postaje nepodnošljivo. Najgore mi je kad vidim da je mama tužna jer ona je divna osoba koja ne zaslužuje da je itko povrijedi. Tata se trudi popraviti tu situaciju ali ne ide. Žao mi je što im ne mogu sakriti koliko mi je teško. Sve to utječe na moje raspoloženje i osjećaje. Ne znam koliko ću još moći izdržati u ovakvoj situaciji. Sram me ovo priznati ali ja s 15 godina razmišljam o samoubojstvu.Komentari

roza55

roza55

25.10.2021.

Ogorcena je jer si je sjebala zivot pa zeli i svojoj okolini tako. Razumijem ju, nezadovoljna je sobom i vidi da tjera ljude od sebe pa onda postaje vjecno nadrkana i ogorcena. Pod hitno morate svi skupa pricat s njom. Ako joj nije dobro kod vas, pokazite di su joj vrata. Nemoj nikome dopustit da te toliko udara u psihu pa makar ti to bila rođena sestra. Ako ce se i dalje inatit, mozes trazit zabranu prilaska. Meni nije normalno da imas suicidalne misli sa 15 jer ocito ti je situacija doma katastrofa i pod hitno nešto treba poduzet.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.226
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!