Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Problem sa izražavanjem

0

10:50 13.05.2021.

Molim teen da objavi. Imam problem s prvim dejtovima. U posljednje vrijeme sam ih imala nekoliko, ali nijedan nije uspio. Ili se meni osoba nije dovoljno dopala (nisam ni ja njoj vjerovatno haha), ili je skoro svakog odbila moja ćutljivost i povučenost, to sam osjetila definitivno i znam da niko ne voli osobe koje ćute. S prijateljima i porodicom pričam i previše, doslovno se ne gasim haha, teme nekako same dolaze i ja se nadovezujem i uvijek imam nešto za reći. Ali ovako, kada se upoznajem s nekim dečkom, kao da doživim neku blokadu. I nisam toliko stidna osoba, uvijek kažem sve što mi je na umu, ali jednostavno kad se s nekim tek upoznajem i kada bi trebalo da najviše pričam, kao da ne znam šta da kažem što god je u pitanju, odgovorim kratko i nemam "slobodu" da se opustim i nastavim konverzaciju pa djelujem nekako mutavo i ćutljivo. Kao da imam problem sa izražavanjem osjećaja kada je razgovor uživo u pitanju jer se nekako sva spetljam i u jednom trenutku shvatim da nemam pojma šta pričam, stalno razmišljam da li je glupo, sliježem ramenima i odgovaram kratko, u odnosu na poruke, kada imam vremena razmisliti šta da odgovorim, sama započnem nešto itd. Također mislim da mi je život monoton i dosadan i da nemam nekome koga tek upoznajem ništa zanimljivo ispričati osim standardnih teme: škola, zajednički poznanici, mjesta gdje izlazimo.. nekako nikako da uspijem ući dublje u razgovor s nekim :/

Zaista bih voljela riješiti ovo i voljela bih da se mogu više opustiti i biti nekako spontana i otvorenija kad se upoznajem s nekim, bilo da je potencijalni dečko ili su to novi prijatelji. Nekako me slabo upoznaju u pravom svjetlu, većini vjerovatno djelujem mutavo i kao da ne znam pričati, ali uopšte nije tako nakon što me bolje upoznaju. Prije nego odem na kavu s nekim koga tek upoznajem, smislim mnogoo tema o kojima možemo pričati, ali kada dođem tamo, sve zaboravim i djelujem nezainteresovano i kao da sam pala s marsa.

Imam 18 godina i nikad nisam imala dečka u pravom smislu, nisam se čak ni poljubila jer me to koči.

Pa me sad zanima, da li neko ima ili je imao sličan problem, kako ga riješiti, iskustva, bilo štaa.. hvala svima koji odgovore :)Komentari

lolaskumpy

lolaskumpy

13.05.2021.

Nije do tebe, ako je taj dečko, ili čak potencijalni prijatelj onaj pravi, trebali biste odmah kliknuti i pronaći zajedničku temu. Normalno je i da se suzdržavaš kad nekog tek upoznaješ jer ne želiš ispasti prenapadna ili te strah da im se nećeš svidjeti, a to je ''cilj''- da im se svidiš. Probaj izlaziti sa ljudima koji su pričljiviji jer oni imaju svakakvih tema i znaju kako voditi razgovor, pa ćeš se ti opustiti i lakše ćete komunicirati.

roza55

roza55

14.05.2021.

Dap slazem se sa komentarom iznad, jednostavo si niste kliknuli. Nemoj se grist radi toga.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.094
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!