Imaš problema u školi, kod kuće, s frendovima, u ljubavi ili te brine nešto sasvim drugo? Postavi pitanje anonimno i ekipa na portalu će ti pokušati pomoći!

Odustajanje od autoškole

0

22:02 20.11.2021.

U autoškolu sam se upisao davne 2019. u 9. mjesecu, zatim je slijedio niz otežavajućih, glupih i samo meni svojstvenih situacija i problema. Prvo sam tri puta pao teorijski dio, četvrti sam put prošao. Jedva sam prošao poligon unatrag, ali i to sam nekako. Neko vrijeme, za vrijeme lokdauna, nismo vozili i tu sam izgubio vrijeme, zatim sam pao triput! Tada sam ostao bez love i opet pauzirao dok nisam zaradio koju hiuljadarku... Opet sam pao još dvaput! Ispitivaći mi nekada kažu kako sam prebrz i da zato sam sebe i svoj auto ne mogu pratiti i da neka usporim... Isto tako, neki ispitivaći mi kažu kako sam iritantno spor "kao baba u turističkom razgledavanju spomenika..."Stalno ponavljam jedne te iste greške i potrošio sam do sada oko 12 ili 13 000 kuna, sve iz svoga džepa, nisu meni roditelji ništa platili. Sada sam se preselio u drugi grad i upisao drugu autoškolu i instruktorica kaže kako ne zna u čemu je moj problem i kako po prvi put ne vidi rješenje problema.

Imam dvadeset godina i napredovanje na poslu mi je ograničeno i onemogučeno zbog toga što nemam vozačku. Ne znam više što da kažem ljudima kada me pitaju onu legendarnu "jesi prošo?"

Sram me pred šefom, pred obitelji, pred samim sobom i sav sam u depresiji. Ima li netko sličan slučaj i kako je to prošlo?Hvala!Komentari

roza55

roza55

22.11.2021.

Iskreno, ako si jedva polozio propise, nije ni cudno da ne mozes voznju proci. Ti ne znas onda osnove u prometu i mozes biti opasanost na cesti. Osobno, ako vidim da mi ne ide nakon 6 pokusaja, ne bih vise novaca trosila.

AnchyKatusic

AnchyKatusic

22.11.2021.

pričekaj godišnji i uzmi si 2 tjedna i koncentriraj se. Mada ne kužim teorijski dio, vožnju mogu shvatit i sama nisam sigurna kad vozim.

'ha čuj uvijek imaš javni prijevoz i bicikle

Strawberriescherries

Strawberriescherries

22.11.2021.

Ja bih na tvom mjestu uzela pauzu, par mjeseci ili čak godinu-dvije, pa bih nastavila sa vožnjom. Možda ćeš tada biti sigurniji u sebe, zreliji, pa ti možda i vožnja bude bolje išla, a sada si i pod stresom zbog svega toga. I naravno, ponovila bih testove.

S druge strane, izvini, ali nije mi jasno kako si testove pao 3 puta. Jedino bih razumjela ako ih nisi uopće učio ni otvorio, ovako mogu se oni naučiti i nisu nikakva filozofija, i 10 puta su lakši od vožnje.

Na kraju krajeva, ako nikako, baš nikako ne položiš, nije kraj svijeta, imaš tramvaj, bus, taxi, neko može da te poveze...tako da i bez auta možeš živjeti, imam komšiju od 28 godina koji nikad nije polagao jer se boji, i njega to ne ograničava značajno. Lik ide tramvajem ili taxijem na posao, vozi ga nekad djevojka ili mlađi brat, tako da ima načina.

MikeXXL

MikeXXL

23.11.2021.

Imao sam sličan slučaj kada sam počeo polagati prije 4 godine. Teorijski dio i prvu pomoć sam prošao iz prve, ali vožnja je bila ta koja mi je stvarala probleme i tu sam spiskao svu ušteđevinu kao i ti. Naime, kod mene je bio problem to što sam imao dobru tehniku vožnje, ali također i veliki strah i tremu radi kojih sam nizao greške jednu za drugom i bilo je situacija gdje je instruktor morao reagirati jer bi inače došlo do nesreće. Prilikom polaganja vožnje bio sam jako nesiguran što je rezultiralo padom dva puta. Bio sam ljut sam na sebe, tužan i pod stresom do te mjere da sam otišao do doktorice i pitao je da mi prepiše neke tablete za smirenje samo da mogu to obaviti kako treba. Njena preporuka je bila da si uzmem koliko god vremena trebam i odmaknem od autoškole, no već za par dana sam ponovno prijavio ispit i ovaj put sam prošao. Vozio sam opuštenije i sigurnije nego ikad prije, imao sam svega par manjih grešaka. Veliki plus je bio taj što je ispitivač bio jako ljubazan. Ne mogu opisati kolika je to sreća bila toga dana kad sam uspio nadvladati svoj strah od vožnje. Kad me ljudi sad vide kako vozim, nikad ne bi rekli da sam ikada imao problema s vožnjom.

Autore,samo naprijed i hrabro! Uzmi si vremena koliko god je potrebno i ako stvarno imaš volje i želje jednog dana ćeš položiti.

Osvrnuo bih se još na testove iz propisa koji se spominju u komentarima. Testovi znaju biti poprilično zajebani i koliko god misliš da znaš sve, mogu te prevariti neka trik pitanja koja ti s lakoćom spuste prag ispod 90% i automatski padaš. Jedno je ako se ne pripremaš dovoljno i tu je pad opravdan, ali činjenica je da malo tko prođe testove iz prve koliko god dobro znao.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.236
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!