0

Prije nego počnemo navoditi upute, čestitamo ti jer si očito upoznala nekog posebnog. I morati ti odmah reći da upoznavanje s roditeljima nećeš moći izbjeći – prije ili kasnije morat ćete sjesti svi zajedno za stol.

Znamo da je to stresan trenutak i da trebaš svu moguću i nemoguću pomoć pa ćemo se potruditi olakšati ga koliko je to moguće. Vjeruj nam – been there, done that.

via GIPHY


1. Reci svojim roditeljima da te prima nervoza – daj im do znanja da je tebi to jako važan trenutak, koliko ti je do njega stalo i kako bih voljela da budu 'ugodni'.

via GIPHY


2. Pripremi svojeg dečka – upoznaj ga s karakterom, navikama i stavovima svojih roditelja kako se ne bi obrukao i kako bi ga prihvatili u vašu zajednicu.3. Izvadi nekoliko društvenih igara – neka se na stolu nađu 'Čovječe, ne ljuti se', 'UNO' ili 'Rizik... Nešto što imaš doma, nemoj si raditi dodatne troškove. Uz igre će se lakše razvijati neformalna komunikacija i fokus neće biti samo na njemu...

4. Identificiraj zajedničke točke – ako tvoj tata voli nogomet (i tvoj dečko isto), spomeni da 'tvoja bolja polovica' igra u školskom ili gradskom klubu, započni razgovor o najdražem filmu tvojih staraca (prethodno ga pogledaj sa svojim dečkom) ili reci mami što tvoj dečko najviše voli jesti, da ga dočeka nešto poznato i fino kad je već izložen stresu...

5. Opusti se – poželjno je da se ponašate kao par (no, to ne znači da se ljubite pred njima ili da se pohvatate kako bi se da ste sami), ali slobodno ga primi za ruku, promrsi njegovu kosu ili ga dotakni po vratu, ruci, prsima u prolazu. Neka se tvoji roditelji na svoje oči uvjere da ga voliš.
I da, možemo te mi pripremati do zauvijek, ali ruke će ti se vjerojatno ionako znojiti.

via GIPHY


Foto: Giphy/Unsplash/Pixabay

M.Z.


Pročitajte više:

Opaki starci ili nisi jednostavno nisi spremna - kako ga 'natjerati' te da čeka?

Ljubav i starci - kako uvjeriti mamu da zavoli tvog dečka (ili ga barem prihvati)

Vrijeme je i za to: Najneugodniji razgovor koji moraš obaviti sa starcima

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.989
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!