0

Konačno je postavio pitanje koje si tako dugo čekala i sada konačno idete na dejt. Isplanirala si što ćeš obući, napravila cool frizuru, nabacila lagani make up, oprala zube i spremna si za službeni spoj. No, nekako je ipak sve pošlo po zlu i ispalo je katastrofa.

Ići na dejtove istovremeno je i super i koma jer nikad ne znaš kakav će uživo biti frajer kojeg već mjesecima stalkaš na Facebooku i Instagramu. Jednostavno ne možeš znati i ponekad jednostavno treba biti spreman na sve, ali to ne znači da trebaš odustati od odlaska na spojeve uživo. Ipak nema ništa bolje od puse za kraj.

I dok ne nađeš onog prvog moguće je da ćeš naići na nekoliko totalnih failova, a ovo su neke od stvari koje ćeš naučiti tijekom odlaska na prve spojeve.

1. Moraš osjetiti nešto
– činjenica jest da u prvih nekoliko sekundi procijenimo osobu. Što ima na sebi, smije li se, kako miriši i ostale stvari koje naš mozak percipira. Moraš osjetiti neku privlačnost i osjećaš da želiš s njim na kavu. Često te tvoj prvi dojam ne vara, pa mu vjeruj.2. O čemu  ćete pričati?
- prvi dejt je pomalo zastrašujuća stvar i ako ste pomalo sramežljivi i ne znate o čemu biste pričali to je normalno. Uvijek možete pričati o školi ili zajedničkim prijateljima i interesima. Prije dejta možeš pripremiti neka pitanja da ti bude lakše. No, ako on i nakon drugog i trećeg dejta i dalje šuti onda možda ipak postoji neki problem. Ili pak može biti suprotno - on ne prestaje pričati (o sebi) i to ti stvarno ide na živce.3. Imaš pravo otići – ako je bezobrazan, ako te vrijeđa ili ti se jednostavno ne sviđa sasvim je okej otići. Nemoj reći da ideš na wc i onda nestati (iako je i to okej opcija za krizne situacije) nego mu lijepo reci da ovo ne funkcionira za tebe i da želiš ići kući. Ili ako nije baš tako strašno na spoju, ali znaš da ti se ne sviđa lijepo mu kasnije pošalji poruku i reci da ipak ništa od svega toga.


4. Odabir idealnog mjesta – da se  nadovežemo na prethodnu temu. U slučaju da želiš da spoj završi ranije, sigurnija si na mjestu koje ti je bliže kući da te ne mora on voziti do doma ili da te mora pratiti. Ovako kažeš da si blizu i bok.5. Pusa može i ne mora – ako ti se sviđa, ali želiš ipak na još jedan dejt dok se ne uvjeriš onda pusa može pričekati. Ako te proba poljubiti jednostavno mu okreni obraz i slatko se nasmiješi. Reci mu da želiš ipak na još jedan dejt, a ako mu se stvarno sviđaš čekat će koliko god treba.6. Pričanje o sebi nije ni malo lako – iako imaš buran život, jednostavno nekad ne znaš što bi točno izdvojila ili ne želiš bit naporna i pričati samo o sebi. Sigurno će te pitati čime se baviš ili što radiš u slobodno vrijeme pa možeš doma malo razmisliti o tome kako bi odgovorila na ta pitanja.7. Čitanje između redaka – ako ti kaže da trenira nogomet, tenis, vikendom ide na trčanje, a srijedom ide na engleski to znači da je dečko super jer ga puno toga zanima. Ali isto tako, to znači da on neće imati puno vremena za kave ili kina.8.  Inicijativa je bitna – ako je došao po tebe, rezervirao karte za tvoj omiljeni film i rekao da zna da moraš biti doma do 10 to znači da mu je stalo. Preuzeo je inicijativu i ima plan, a ne da prvo pola sata morate razmišljati kamo ćete ići. Sljedeći put ti smisli kamo biste mogli ići jer će i njemu biti drago vidjeti da misliš o tome.Foto: Giphy/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Znakovi da ti dečko treba biti ipak samo prijatelj

Što zbilja znači kad ti pošalje poruku za laku noć?

O čemu pričati? 10 pitanja koja spašavaju prvi spojKomentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.991
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!