0

Ona grozna situacija kad jedno od vas dvoje na dejtu provali neku foru, a drugo ostane hladno ko špricer. Neugodna situacija? Ne nužno! Donosimo nekoliko savjeta kako se iskobeljati iz ovakvih “neugodnjaka” bez suviše drame i osjećaja da je cijeli spoj katastrofalno završio.

1. Neugodna tišina!

Ponekad se toliko stresiramo razmišljajući o tome hoće li se našem “dejt-partneru” svidjeti kako smo se obukli, restoran koji ste odabrali ili piće koje ste naručili da “zablokiramo” kad trebamo jednosatvno – razgovarati. Ponekad može biti teško osmisliti i postaviti pitanja, a da ne zvučite kao detektiv u policijskoj postaji ili šef koji odabire najboljeg kandidata za posao. Najčešće je ipak istina da ćete dobro kliknuti s osobom koja vam odgovara, a to će se onda odraziti i u razgovoru koji će biti ugodniji. Uvijek možete razbiti led nekim neozbiljnijim pitanjem kao recimo koji bi superjunak htio biti, prisjetite se neke smiješne anegdote koju ste doživjeli protekli tjedan, a ako sve ostalo ne upali – razgovor o hrani uvijek će proći.

2. Razgovor o novcu, džeparcu ili primanjima roditelja

Nikad nije na odmet napomenuti – na dejtu svakako izbjegavajte razgovor o novcima. Koliko vam je džeparac, koliko zarađuju roditelji ili vi ako imate neki poslić sa strane. Ne čini vas ovakav razgovor automatski lošom osobom, sponzorušom ili hvalisavcem, no svakako je prerano na prvim dejtovima govoriti o financijama.
 
3. Faktor 'bivši/bivša'

Ako vas partner na spoju upita nešto vezano uz bivše partnere, kako vam je bilo u bivšoj vezi i zbog čega su završile – ovisi posve o vama koliko ćete u detalje ići u odgovaranju iako je prvih nekoliko spojeva nezgodno za razgovor o bivšima. Fokusirajte se na budućnost, na dejt na kojem ste trenutno i pokušajte prijeći preko ovakvih pitanja. S druge strane, ako vam “dejt-parner” neprekidno spominje bivše – vrijeme je da se zabrinete i možda razmislite hoćete li se opet vidjeti.

4. Loš vic
Nitko ne pogodi uvijek, a šanse su da niste profesionalni stand-up komičar pa ako se zalomi nekoliko loših šala – pređite preko njih simpatično napominjući da je možda nervoza u pitanju. Izlasci bi trebali biti zabavni stoga nemojte sve shvaćati ozbiljno. Više se smijte i neugoda će proći.
 
5. Račun, molim!

Opet, kad god se radi o novcu situacija može postati malo neugodna, posebice tokom bitke zvane tko će platiti račun. Bilo da se radi o dva čaja ili večeri u nekom kul restoranu, kad računs tigne na stol – nemojte se pretvarati da ga niste vidjeli. Uvijek pretpostavite da sami plaćate svoj dio, a ako se partner ponudi i plati čitav račun – budite ugodno iznenađeni i ponudite da drugi put platite vi!

L.B.
Foto: sxc.hu


Provjeri još... Predstavljamo vam njegovo veličanstvo – prvi poljubac!

spojdejtsastanakprvi put

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.866
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!