6

Prvi spojevi dugo nam ostaju u sjećanju i ako su dobri i ako baš i nisu dobri. Za njih se puno pripremamo, puno očekujemo, srce nam kuca od uzbuđenja i nestrpljenja. Ipak, često nam se prikriju u nekakve greške, a evo koje su najčešće.

Kašnjenje

Nikad nije lijepo kasniti, a posebno ne na prvi spoj. Tada su svi veoma uzbuđeni, iščekuju i znoje se, a i minuta – dvije kašnjenja mogu se učiniti kao pola sata. Uvijek je dobro krenuti prije jer se nikad ne zna što se može dogoditi na putu.


>> Video: Mala škola ljubljena – evo što nikako ne smijete raditi!

Loš odabir odjeće

Lijepo se skockati, međutim, ako idemo na piće u običan kafić ili na kakav sportski događaj ili na pizzu, nije potrebno oblačiti nekakvu posebno ekskluzivnu odjeću, koliko god na drugu stranu želimo ostaviti dobar dojam. Primjerice, previsoke štikle jednostavno se ne nose posvuda.Odmjeravanje drugih ljudi

Ako smo na spoju s jednom osobom, doista nema potrebe provjeravati ili odmjeravati ljude oko sebe. Ne samo da nema potrebe već je i bezobrazno i znak nedostatak ukusa i takta.

Raspravljanje politike i/ili religije

Ovo može biti zanimljiva rasprava ukoliko se slažete, međutim što ako se ne slažete u vezi aktualne situacije u državi, vladajućih stranaka ili poteza lokalnih svećenika? Sve može poprimiti neugodan ton koji će zasjeniti sve ostalo, stoga je ovakva teme najbolje ostaviti za neke druge dane, kada su budete bolje poznavali.

Pročitaj još: Savjeti za spoj za sramežljive djevojke


Dovođenje nekoga da vam 'drži svijeću'

Dakle, to mogu biti vaši prijatelji ili rođak od povjerenja. Kako god, prvi spoj je prvi spoj, dakle u njemu trebaju sudjelovati dvije osobe, ne treba nitko treći jer situacija može postati jako čudna, posebno za osobu koja je sama, bez svog prijatelja za oslonac.Previše alkohola

Najbolje je kada smo sasvim lucidni na prvom spoju, međutim neki, da bi smanjili pritisak i nervozu, opuštaju se alkoholom. Nervoza i alkohol ne slažu se dobro pa uskoro sve zajedno može prerasti u pogubnu kombinaciju.

Previše agresije

Agresivnost se može ispoljiti na mnogo načina, primjerice preranim poljupcem, dodirima koji nisu željeni s obje strane ili jednostavno napornim pitanjima. Što god bilo, agresivnosti se treba čuvati i u svemu treba biti umjeren.

Odgađanje u zadnji tren

Jednako kao ni kašnjenje, tako ni odgoda u zadnji tren, kada znamo da se druga strana već vjerojatno priprema, nije u redu. Što dobivamo ovakvim ponašanjem? Samo ispadamo bezobrazni i bezosjećajni i kao da nam nije stalo ni do koga nego samo do sebe i svoje – mušićavosti.

Dominacija razgovorom

Jedno je pričljivost, a drugo dominacija razgovorom, kada dominiramo znači da se non stop čuje samo naš glas, a kada druga strana i pokuša nešto reći, brzo joj završavamo rečenice kako bismo mogli svoje izreći. Ovo je veliki no – no!

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

spojsavjeti

Komentari

09.09.2013.

Raspravljanje politike i/ili religije -pa dobro, ko još na dejtu raspravlja o plitici i religiji?

09.09.2013.

Mieke - hahaha jaaa normalno da cu ga pitati jel vjeruje u boga ? to je jedno od osnovnih pitanja ja ne vjerujem zato :)

09.09.2013.

Dovođenje nekoga da vam 'drži svijeću' - ima mamu da dovedem xD
hahha ;)

09.09.2013.

Hhahahahah obožavam ovakve tekstove kao i one tipa "kako zavesti dečka", "Savjeti za spoj" itd. Crkneš od smijeha hahahahahaa. xD

10.09.2013.

Čula sam da Taylor Swift na spojeve dolazi s mamom-lol. xD

11.09.2013.

ri_ot i ja sam to pročitala :D valjda ako se mami ne svidi, ona ne može van s njim xDDDDD

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.866
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!