2

Šminkom želimo postići da nam oči izgledaju veće i da više dolaze do izražaja, a ne da budu manje ili manje naglašene. Nekada radimo stvari za koje mislimo da nam pomažu, ali tek kada ih prestanemo raditi shvatimo da su cijelo vrijeme zapravo odmagale.

Svatko se šminka na svoj način, i to je u redu jer ipak svatko ima drugačiji oblik lica i drugačiji tip kože. Ne mogu nam svima odgovarati isti trikovi i isti makeup lookovi. Ali koliko god svi radili svoju šminku na drugačiji način, neke su stvari univerzalne i odnose se na sve. Jedan važan dio svačijeg lica su oči. Njih uvijek želimo šminkom dodatno dovesti do izražaja. Ako radiš ove stvari, onda si radiš loše, umjesto da naglašavaš oči i činiš da izgledaju veće, ovo će napraviti da izgledaju manje i nenaglašeno. Zato sljedeće stvari prestani raditi.

1.Ne stavljaš korektor ispod očiju
Korektor je jedan od najbitnijih proizvoda. Ako je dobar, sakrit će sve što treba ili naglasiti sve što treba. Jedan dio lica koji želiš posvijetliti korektorom i naglasiti je područje ispod očiju. Osim što će korektor sakriti činjenicu da si učila do 3 ujutro, učinit će i da ti područje oko očiju izgleda naglašenije.2.Stavljaš sjenila bez da uzimaš u obzir svoj oblik očiju
Jednako kako svatko ima drugačiji oblik lica, tako i svatko ima drugačiji oblik očiju. S obzirom na to koji je tvoj oblik očiju, trebala bi pronaći idealan način za stavljati sjenila koji će ići uz tvoje oči i učiniti ih većima, ne postoji jedna formula koja odgovara svima.

3.Stavljaš tuš bez da uzimaš u obzir svoj oblik očiju
Kada si stavila sjenila kako treba, bitno je i staviti tuš kako tvojem obliku očiju najbolje odgovara. Možeš i preskočiti sjenila i ići ravno na stavljanje tuša, ali svejedno ga trebaš znati dobro staviti. Kakvu liniju povući ili koliko ga jako izvući, sve je to bitno znati što najbolje odgovara tvom licu.4.Preguste umjetne trepavice
Kada su neka posebna događanja, neki će posegnuti i za umjetnim trepavicama jer one jednostavno daju ono nešto, finalni sjaj koji će učiniti da sve izgleda još malo bolje. Ali isto tako, može izgledati i malo lošije ako staviš preguste ili prevelike trepavice za svoje oči. Ogromne trepavice ne znače automatski da će ti oči izgledati veće.

5.Stavljanje crnog eyelinera u vodenu liniju oka
Tako će ti šminka na očima izgledati dramatičnije, ali i oči će ti zbog toga izgledati manje. Crnu olovku ne bi trebala stavljati u vodenu liniju oka ako želiš da ti oči izgledaju veće, već radije biraj bijelu ili neku bež boju.6.Maskara koja nije dovoljno dobra
Maskara može sve učiniti da bude blah ili da bude wow. Kvalitetna maskara je ključna. Ne moraš potrošiti puno novaca kako bi imala takvu maskaru, ovdje ti donosimo popis nekih koje ne koštaju puno, a rade odličnu stvar 'Najbolje maskare koje možeš kupiti za manje od 100 kuna! Donosimo ti naših top 7 preporuka'.

7.Ne koristiš spravicu za uvijanje trepavice

Još jedna stvar koja može pomoći da ti oči izgledaju više otvoreno i veće je ako su ti trepavice lijepo uvinute, a to možeš jednostavno napraviti spravicom za uvijanje trepavica prije nego naneseš maskaru.

Pogledajte još:

Trik sa šminkom kako sakriti da si plakala – as iz rukava popularne glumice Lane Condor

Kako povećati usne kod kuće? Ovo su 4 načina koja provjereno djeluju

Najveće i neoprostive make up greške koje smo svi barem nekada napravili – ovo je 7 najgorih

greške u šminkanjumanje očiefekt većih očijušminkamakeuptrikovi za šminkanje

Komentari

smilenowcrylater_

smilenowcrylater_

03.02.2021.

ali ja nemam oci :(

Ing_rid

Ing_rid

04.02.2021.

Kad stave one trepavice da im se ne vide oci hahahahaha

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.850
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!