4

Trendy kragnice savršeno upotpunjuju razne kombinacije, a u par koraka možeš naučiti kako sama napraviti ovaj modni dodatak, koji se lako može ukrasiti raznobojnim glitterom te koji, jednom kad naučiš osnove, možeš dizajnirati prema vlastitom ukusu.

Za početak, trebati će ti:

  1. Komad crnog filca
  2. Glitter
  3. Mod Podge
  4. Veći kist
  5. Vrpca
  6. Škare
  7. Pribadače

Sve navedene stvari možeš nabaviti u hobi dućanima, a kako bi malo pojasnili o čemu se zapravo radi, predstavljamo ti filc, koji je zbog svoje mekoće idealan za izradu mnogih stvarčica, a može se naći u raznim bojama. Radi se zapravo o vuni koja je prethodno tretirana kako bi postala gušća, a kako je već i sama vrlo dekorativna, možeš je upotrijebiti u razne svrhe.

Mod Podge je vrsta ljepila, a može se koristiti i kao premaz i kao učvršćivač.Za početak, na komad papira ili kartona nacrtaj oblik kragnice, u dimenzijama koje sama odabereš te ga izreži. Pripazi samo da na sredini, gdje se kragnica spaja, ostane oko 1-2 cm širine, kako se ona ne bi raspala na dva dijela.

Potom uzorak prisloni na filc, učvrsti ga pribadačama te filc izreži u zadanom obliku.

Mud Podge pomiješaj s glitterom koji si nabavila, te dobivenu smjesu nanesi direktno na filc, ostavi da se posuši te kasnije, ako želiš da boje izgledaju jače, slobodno dodaj još jedan sloj.


Na krajevima kragnice napravi malenu rupicu, kroz koju ćeš moći provući vrpcu, kako bi zavezala dva kraja.

I to je to, o bojama šljokica i veličini kragnice naravno odlučuješ sama i zato ti želimo mnogo inspiracije i dobrih ideja, a što je najvažnije i puno dobe zabave.

Inspiraciju možeš pronaći i u videu ispod:Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!