4

Ljepota je jako subjektivan pojam, ali najčešće će svi određivati je li netko lijep ili ne po tome što je u tom trenu 'standard ljepote'. On se s godinama stalno mijenja, a trenutno se idealnim izgledom smatraju one djevojke koje imaju tijelo poput Kim Kardashian.


Nakon što provedeš dan na YouTubeu i Instagramu te navečer staneš pred ogledalo i pogledaš se, možeš se osjećati nezadovoljno i tužno, jer ti tijelo ne izgleda 'savršeno'. Ali što uopće znači savršeno tijelo? Ne postoji jedan oblik tijela koji je jedini lijep, a svi su ostali ružni i nesavršeni. Problem s tijelom je da je onaj oblik tijela u kojem si rođena nemoguće promijeniti, osim ako ne planiraš krenuti na plastične operacije, što nikako nije dobro rješenje. Svaki oblik tijela je lijep i poseban na svoj način, a samo zato što ne izgledaš na način koji se trenutno smatra savršenim, ne znači da nisi savršena. Kako prolaze godine, desetljeća i stoljeća, tako se mijenja i pojam savršenog ženskog tijela. Možda ne izgledaš onako kako se sada smatra savršenim, ali u neko je vrijeme prije sigurno i tvoje tijelo bilo baš ono kakvo su svi htjeli imati. Pogledaj u nastavku od danas do prošlosti kakvo je u koje vrijeme žensko tijelo bilo savršeno.

1990.


Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Potpuna suprotnost onome što je danas lijepo kada je u pitanju izgled tijela, to je bilo lijepo u 90-ima. Ekstremna mršavost je bila IN, kao i blijeda koža. Model na kojeg su se svi ugledali u to vrijeme bila je primjerice Kate Moss, koja je izgledala točno tako kako se tražilo. Tipičan izgled modela koje viđamo na modnim pistama.

žensko tijeloidealno tijelopregled kroz povijestidealno tijelo kroz povijestrazdoblja

Komentari

VolimZobenePahuljiceSaChiaSjemenkamaIVocem

VolimZobenePahuljiceSaChiaSjemenkamaIVocem

05.03.2021.

Od ovdje navedenih Žeželj ima najgore.

jednaosoba5

jednaosoba5

05.03.2021.

Ova pod "1980." mi je najljepša, a pod "danas" najružnija.

05.03.2021.

slažem se sa jednaoosoba5. današnja izgleda kao karikatura. Dismorfija je očito najčešća dijagnoza današnjice

roza55

roza55

05.03.2021.

Zanimljivo svakako. Diskutabilno sto je idealan tip ljepote. Svako vremensko razdoblje ima neku svoju car.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.006
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!