40

13%

Fora su!

87%

OMG!

Kada je Lady Gaga prije par godina prošetala londonskim Heathrow aerodromom, poprilično je zaprepastila njegove zaposlenike zahvaljujući svojim cipelama koje su nalikovale na konjska kopita.

Iako je ekscentrična pjevačica poznata po svojim maštovitim i neobičnim modnim kombinacijama, ovakav izbor cipela šokirao je javnost puno više nego njezina 'uobičajena' izdanja. I baš kada smo pomislili da se radi samo o modnom eksperimentu, glavnu riječ preuzeli su dizajneri koji su se ugledali na Gagu i počeli dizajnirati cipele upravo prema tom stilu.

Tako su nastale cipele koje se na prednjem dijelu oslanjaju na poveću platformu, a na svom stražnjem dijelu nemaju petu, pa strašno nalikuju upravo kopitima.

Neki od njih razradili su ovu ideju do ekstrema, pa tako njemačka dizajnerica Iris Schieferstein radi cipele koristeći se isključivo truplima mrtvih životinja. Ova dizajnerica nakon što nabavi trupla od jednog berlinskog mesara, ostatke prvo očisti od kosti i mesa, a nakon toga ih obavija kožom te upotpuni s tkaninom ili dodatkom poput patentnog zatvarača. Omiljeni su joj preparirani golubovi i miševi, a vrlo dobrodošle su i mrtve zmije.Tako je ova dizajnerica napravila i cipele od konjskih kopita, koje izgledaju, pogađate, upravo kao jedna par kopita uz koje se, po riječima Iris, lako imitira hod ovih životinja, koji je graciozan i elegantan.  Cijena njezinih kreacija kreće se oko 5,500 dolara, a takve cipele se zbog svoje neudobnosti nose svega nekoliko sati.

Osim Lady Gage ljubiteljice ovih cipela su i američka pjevačica Kelis, a čizme u obliku kopita obukla je jednom prilikom i Victoria Beckham.

No, opsesiji kopitima tu nije bio kraj. Prije godinu dana, povodom stote obljetnice konjičkih utrka u britanskom Cheltenhamu, lansiran je poseban model štikli u obliku konjskih kopita. Za cijenu od 1,300 funti dame su tako na noge mogle obući čizme koje su izrađene od konjskih dlaka, a njihov prednji dio je potpuno nalik na kopito.
Iako ovakve cipele zasigurno plijene pozornost, mnogi upitnom  smatraju upravo njihovu estetiku, kao i da li one stvarno čine žensku nogu ljepšom, ili ju pak poprilično nagrđuju.

Što ti misliš o tome, da li su ovakve cipele fora ili se radi o trendu koji ne bi ni zaživio da nije bilo ekscentrične Lady Gage?

Sonja Curi
Foto: http://webecoist.momtastic.com

modatrendcipele

36.499
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!