0

Često znamo čuti da se za ljepotu treba pretrpjeti, no zar to baš mora biti glavobolja? Obožavate nositi 'konjski rep' jer je praktičan i jednostavan, no često vas nakon te frizure boli glava – zašto?

Osim glavobolje, nakon što ste cijeli dan nosili 'konjski rep' osjećate zatezanje i boli vas cijelo tjeme.  Ovaj fenomen objasnila je doktorica Dr. Denise E. Chou, neurologica iz Kolumbije.'Oni koji osjećaju glavobolju za vrijeme nošenja konjskog repa ili podignute kose već su skloni glavoboljama i migrenama. Kad skupite kosu u rep ili punđu, to povlači živce duž cijelog skalpa. To podizanje živaca može biti okidač za glavobolju. Također, javlja se jedan neobičan fenomen koji se zove cutaneous allodynia.', rekla je doktorica.  Čudan naziv, ali to znači da radnje koje nisu same po sebi bolne izazivaju bol. Vezanje kose u rep nije bolno, ali naš mozak to može percipirati kao bolno i može krenuti glavobolja.

Čak i ako niste skloni glavoboljama, zbog zatezanja tih osjetljivih živaca na glavi može vas početi boljeti glava.  Doktorica također upozorava da ne treba uzimati lijekove svaki put kad osjetimo glavobolju.'Ako pijete tablete protiv glavovolj više od deset puta mjesečno, moguće je da će se glavobolje pojačati zbog povećanja receptora za bol', objašnjava.

Zato savjet glasi da izbjegavate konjski rep i kosu nosite spuštenu. Ako pak ne možete bez repa, nemojte ga nositi svaki dan kao Ariana Grande.


Foto: Giphy/ Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Napravite ovakav rep i zablistajte!

10 super ideja za visoki rep!

Što stil repa govori o tvojoj osobnosti

repkonjski repglavobolja

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!