3

Pronaći savršenu nijansu pudera može biti noćna mora. Nekima ovo uspije u tren oka, dok se drugi muče godinama. Ako si i ti u ovoj drugoj kategoriji, sada je kraj tvojim mukama, jedan brend ima savršeno rješenje koje pomaže – i skroz ima smisla.

Svaki brend pudera ima različiti spektar nijansi, neki ih imaju manje, neki (pre)više, a osim što trebaš znati logičnu stvar – koje ti je boje ten, kod biranja nijanse pudera važno je znati i koji ti je podton. Sve to pomaže kako bi što lakše i točnije pronašla savršenu nijansu za sebe, pa ipak, i dalje se događa da se iz shoppinga kući vratimo s pogrešnom nijansom. Jedan brend šminke 'Flesh' odlučio je za svoju novu kolekciju dati sve od sebe u kreiranju što savršenijeg spektra nijansi, a tijekom istraživanja, sasvim su slučajno pronašli zanimljiv način koji pomaže u odabiru prave nijanse, a on uključuje sivu majicu.

via GIPHY


Zbog osvjetljenja i boja odjeće, boja lica i njegova podtona nas može zavarati. Zbog toga je najpametnije odjenuti majicu sive boje kada ideš u kupovinu po novi puder. Ukoliko ideš u majici koja je neke jarke boje, kada se gledaš u ogledalo ili ispod reflektora u dućanima, odsjaj na koži lako zavara. Siva je neutralnija od svih boja i zbog toga je najbolja za ovu situaciju. Menadžeri brenda dobro su istražili boje i način na koji mozak vidi boje kako bi pokušali riješiti problem traženja idealne nijanse pudera. Tako im je jedan ilustrator i slikar Tim O'Brien objasnio da se na licu reflektira ono što nosiš na sebi. Kada primjerice nosiš crvenu majicu, koža možeš izgledati crvenije ili ružičastije nego što stvarno je, a problem s primjerice bijelom majicom je taj što je prebijela i reflektirajuća. Najneutralnija boja je siva i zbog toga je ona najbolji izbor.

via GIPHY


Osim sive majice, menadžeri brenda 'Flesh' dali su još nekoliko dodatnih savjeta. Prvi je da puder nikada ne isprobavaš na ruci, na zglobu, gdje jako puno djevojaka baš voli testirati nijanse. Ako staneš pred ogledalo i staviš ruku pokraj lica, vidjet ćeš da se nijanse razlikuju. Umjesto toga, traži nijansu prema boji kože koja ti je na obrazima ili čelu.

via GIPHY


Drugi savjet koji su dali odnosi se na određivanje podtona. Internetom kruže priče da ga možeš odrediti po tome koja ti boja prevladava ispod očiju, što je totalno pogrešno jer boja u ovom dijelu lica može ovisiti o puno toga u nekom trenutku – je li ti koža dehidrirana, natečena... Umjesto da se vodiš time, kada tražiš nijansu pudera, više će ti pomoći da kosu makneš od lica u punđu ili rep i onda tražiš pravu boju jer pramenovi kose koji ti padaju oko lica mogu utjecati na to koji ćeš podton vidjeti na koži.
Treći savjet koji su dali pomaže svima koji se bore s crvenilom na licu. Svejedno koji je razlog crvenila u licu, ono što će većina napraviti kod biranja pudera za svoje lice je da će uzeti neki s hladnijim podtonom. To je pogrešno, već bi trebala pokušati s puderima koji imaju topliji podton.

Foto: Unsplash/ Pixabay/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:
Sedam grešaka u stavljanju pudera koje nam se svima mogu dogoditi i kako ih izbjeći

Lako do savršene kože – kreme koje će zamijeniti tekući puder i hidratizirati tvoju kožu

BIG NO NO Puder koji nikako ne smiješ stavljati na lice čak i ako si kratka s džeparcem

pudernijansesiva majicapomoćprava nijansatrik

36.185
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!