1

Dani su sve topliji i sunčaniji, vrijeme je da se iz ormara izvuku haljinice i suknjice. I dok je to nešto čemu se puno cura veseli, postoji druga strana priče koja nije toliko zabavna – konstantno brijanje nogu.

Sa svakim brijanjem nogu mnogi se muče s jako brzim ponovnim rastom dlačica, koje su sve crnije i deblje, a i brže se pojavljuju. Kako dobiti što glađe noge na što duže vrijeme? Ako i tebe muči ovo pitanje, postoji nekoliko načina i savjeta koji ti mogu pomoći.
Postoji hrpa različitih načina za obrijati noge, neki su jednostavniji, neki bolniji, a neki skuplji. Jedan od njih kojim se ipak većina koristi je jednostavno brijanje nogu kod kuće s britvicom. U tom slučaju, jedna od stvari na koju trebaš obratiti pozornost je da nikako ne koristiš sapun kao bazu pri brijanju, već gelove za brijanje. Oni će ti dodatno hidratizirati kožu i poboljšati rezultate brijanja.

via GIPHY


Važno je i ići u pravilnom smjeru s britvicom, a to je onaj suprotno od smjera u kojem ti rastu dlačice, jer ćeš tako odrezati dlačicu što bliže koži.
Redovito mijenjanje britvice je nešto na što nikako ne smiješ zaboraviti. Stara britvica ti može biti uzrok crvenila kože, a s vremenom se i zatupi pa ne odreže dlačice dovoljno dobro, zbog čega ti se može učiniti da rastu brže nego inače.
U prosjeku, brijanjem bi ti noge trebale biti glatke od 3 do 5 dana ili čak i manje ako imaš jako svjetlu put.

Jedna od opcija za uklanjanje dlačica koja bi trebala biti nešto dugotrajnija, ali i malo skuplja je korištenje krema za depiliranje. Tu uvijek na kutijama od svake postoje detaljne upute kako pravilno koristiti, jer to ovisi od proizvoda do proizvoda.

Najbolnija tehnika uklanjanja dlačica je uklanjanje voskom. Ukoliko želiš ovako nešto isprobati, najbolje je da to učiniš u profesionalnom salonu. Ovdje se radi o tome da ti se na nogu stavlja vrući vosak i preko njega komad papira koji se zatim treba odlijepiti brzo kao kada skidaš flaster. No, koliko god bilo bolno, na ovaj će ti noge ipak duže izdržati između brijanja.

via GIPHY


Još jedan način koji je malo bolniji, a možeš ga koristiti i sama kod kuće je depilator. Ako možeš pretrpjeti bol, ovaj je način jedan od boljih i učinkovitijih koje možeš provesti sama. Dlake će ti izbijati nešto sporije nego kada ih samo obriješ britvicom, ali bol tijekom uklanjanja nikako nije ugodna.
Svaki od načina ima svoje prednosti i mane, a na tebi je da odlučiš koji je najbolji baš za tebe i tvoju kožu.

Foto: Freepik - bearfotos/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Dlake na nogama ti rastu prebrzo?! Ovo su savjeti kako to izbjeći

Pssssst! Je li normalno imati dlake na nožnim prstima?!

Kako ukloniti dlake ako ne želiš koristiti britvicu

brijanjenogeglatka kožanačiniprednostinedostaci

36.199
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!