1

Korak u šminkanju u kojem je lako pretjerati je korištenje bronzera, a uz nekoliko trikova i pravila vizažista celebova, više ti se to neće događati.

Čovjek koji šminka zvijezde kao što su Camila Cabello, Nina Dobrev ili Vanessa Hudgens sigurno zna što radi. Njegovim se savjetima sa sigurnošću može vjerovati. On je Allan Avendaño, a savjeti i pravila o nanošenju bronzera koje je otkrio, mogu pomoći svakome. S obzirom da je s ovom šminkom vrlo lako otići korak predaleko i izgledati 'blatnjavo', a ne osunčano kako bi trebalo, svaki je savjet dobro došao, pogotovo za one koji tek počinju sa šminkanjem.

Biranje prave nijanse


Prvi korak koji je po njemu bitan je biranje prave nijanse jer nemamo svi istu boju kože i nijansa koja izgleda super na tvojoj frendici, tebi će stajati loše. Bronzer možeš kupiti u kamenu ili kremasti, a poanta mu je da tvom licu da toplinu i dimenziju kako ne bi bila jednobojna nakon nanošenja samo pudera.
Savjet  Avendañoa je da kod biranja nijanse uzmeš jednu ili dvije nijanse tamnije od svoje boje kože. Oni koji su posebno svijetle boje kože trebali bi uzimati neutralne nijanse kako lice ne bi izgledalo 'blatnjavo'.
Neki bronzeri u sebi imaju i šljokice, ako se odlučiš za takav, trebaš ga koristiti vrlo oprezno i ne pretjerivati, dok s onima matiranima možeš slobodno malo 'pojačati'.
Ako imaš žuti podton kože, za tebe je najbolji bronzer breskvaste nježne boje, ako ti je koža između svijetle i srednje tamne onda biraj boju karamela, a za tamnu kožu, onaj s narančastim podtonom.

Najbolje je koristiti veliki kist 'rezan u koso'


Odabrati pravi kist za svaki od proizvoda je još nešto što je bitno, a za nanošenje bronzera trebala bi odabrati veliki fluffy kist rezan u koso. Takvi su kistovi odlični za nanositi bronzer jer savršeno veličinom i oblikom pristaju na ovaj dio lica.
Kod nanošenja tekućeg bronzera ovaj vizažist predlaže da se prvo nanese kistom, a zatim dodatno izblenda beauty blenderom.
Pravilo broja 3


Više bronzera ne znači i da će ti šminka bolje izgledati. Manje je i u ovom slučaju bolje. Najčešća greška koju ljudi rade je nanošenje previše ovog proizvoda odjednom. Trik je u tome da ne staviš puno odjednom, nego dodaješ manji sloj po manji sloj jedan na drugi. Ako se ne šminkaš pod dobrim svjetlom, nije loše da tu i tamo škicneš na jačem ili danjem svjetlu kako ti lice izgleda.
Ukoliko nisi sigurna gdje bi sve točno trebala nanijeti bronzer, pravilo broja 3 će ti pomoći. Kreneš ga nanositi na sljepoočnici, prema obrazu i završiš na čeljusti.
Kada staviš bronzer na ove dijelove lica izgledat ćeš odmah kao da si i lice malo konturirala, ali i kao da si se upravo vratila s odmora sa sunčanih Kariba. Ako želiš izgledati još malo više osunčanije, možeš malu količinu staviti i na centar nosa.

Foto: Freepik – bearfotos/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

DIY Prirodne maske za lice - kako ih pravilno nanijeti na lice i koje sastojke koristiti?

Sedam grešaka u stavljanju pudera koje nam se svima mogu dogoditi i kako ih izbjeći

Primer, korektor i puder - znaš li uopće čemu služe?

šminkasavjetitrikovibronzervizažistpoznaticelebovinanošenje

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!