0

Mislimo da ako postoji jedna stvar oko koje se cure mogu dogovoriti, onda je to činjenica da je dobra maskara zlata vrijedna. Svaka od nas ima svoju koje se uvijek drži, koja njene trepavice čini najljepšima.

Nekima treba extra volumena, drugima definicije, a treće traže duljinu. Zato svaka od nas treba drugačiju maskaru, koja nam pruža ono što želimo. Ono što je možda čak važnije od same teksture maskare jest četkica s kojom ju nanosimo, a baš je to ono što često zanemarujemo pri odabiru savršene maskare!

Zato ti donosimo popis najčešćih vrsti četkica maskare!

1. Classic mascara wand
Ako postoji maskara koju svi imaju, onda je to ova. Možda nije baš savršena, ali nije niti loša. Odlična je za volumen, i najčešće maskare imaju četkicu ovoga oblika!


(Max Factor)

2. Tapered comb mascara wand
Zahvaljujući tanjem kraju, s ovakvom četkicom ćeš bez problema moći dohvatiti i one trepavice na unutarnjem dijelu oka, pa će to automatski doprinijeti tome da postigneš dramatičan 'cat eye look'.


(KIKO)

3. Curved comb mascara wand
Glavna svrha ove četkice je da zakovrčaš svoje trepavice. Zbog oblika četkice se postiže taj lagano uvijeni efekt, a zbog same četkice se sprječavaju grudice. Da bi ti to čim bolje uspjelo, možeš se poslužiti i s uvijačem trepavica!


(Max Factor)

4. Micro wand
Neke cure ne vole stavljati maskaru na donje trepavice, ali za one koje vole, ovo je savršen četkica! Baš zato što je malena, neće ti se dogoditi da ti se sve ispod oka zamrlja, a i cijele trepavice će ti biti prekrasno definirane! Također ćeš izbjeći grudice.


(NYX)

5. Fat brush wand
Baš kako i logika nalaže, što deblja četkica – to deblje trepavice. Ako ideš na to da želiš jako naglasiti oči i imati trepavice kao da su umjetne, onda obavezno potraži ovakav oblik četkice!(Essence)

6. Ball wand
Kada želiš nanijeti maskaru na svaku trepavicu svog oka, onda ti definitivno treba ovakva četkica! Dok s ostalim četkicama istovremeno stavljaš maskaru na barem trećinu oka, s ovom rijetko kada uloviš više od par trepavica, što znači da će ti svaka trepavica biti lijepo izvučena!


(KIKO)
7. Ball tip wand
Slično kao i prijašnja četkica, ova je također namijenjena za detaljno nanošenje maskare, s time da ovdje imaš i normalan dio, pa onda možeš na dio oka nanijeti s normalnom, a na dio s 'lopticom'. Ova je isto super za nanošenje maskare na donje trepavice!


(Max Factor)
8. Corkscrew wand
Ova četkica je jedna varijanta klasične četkice, s time da ova detaljnije nanosi maskaru i daje veći volumen!(Essence)


9. Comb bristle wand
Iako se inače preporučuje da se ne stavlja više od 3 slojeva maskare, s ovom četkicom to pravilo ne vrijedi. Što više slojeva naneseš, to će ti trepavice imati više volumena. Općenito, ovakve četkice doprinose dramatičnom looku! Jedina negativna strana je ta što su grudice nažalost česta pojava...(Essence)


10.  Skinny wand
Ako imaš kratke trepavice, onda definitivno moraš nabaviti maskaru s ovakvom četkicom. Produljuje trepavice i doprinosi definiciji, pa ako imaš prirodno guste trepavice, ovo je savršeno za tebe!(Essence)


11. Triple ball wand
Cijela poanta ove četkice je ta da  uvijaš trepavice, ali i nanosiš maskaru dok to radiš. Ipak, postoje različita mišljenja o ovoj četkici, pa tako neki tvrde da baš i ne doprinosi uvijanju... No to ne znači da s njom nećeš moći zahvatiti sve trepavice i imati jako dramatičan look!


(KIKO)

Postoji još nekoliko vrsti koje nisu toliko česte, a jedna od njih bi bila i Precision tip wand, koji služi za povećanje volumena, ali i zahvaćanje malih trepavica!

Ako ti se kojim slučajem dogodi da ti je maskara koju obožavaš pri kraju, možeš sačuvati četkicu i očistiti ju od šminke, pa onda koristiti i s nekom drugom maskarom.

Foto: KIKO/Max Factor/Essence/NYX/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Zanimljivost iz povijesti: Kako je nastala maskara?

Najčešće greške koje cure rade kad se šminkaju – izbjegni ih i učini svoj make up savršenim!

OMG Maskara, ruž, rumenilo - cura snimila makeup tutorial POD VODOM

šminkamakeupmaskara

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!